Annons:

Sök

Annons:

Nyckelspelaren avstängd när VIF

Haris Dreco är avstängd och missar matchen mot Vista. Foto: Arkivbild

Nyckelspelaren avstängd när VIF "måste" vinna: "Kan bli en tråkig höst annars"

Vimmerby IF har tappat mark i toppstriden. Nu "måste" laget ta tre poäng hemma mot IK Vista.
– Annars riskerar det att bli en tråkig höst, säger tränaren Fredrik Falkevall.

Annons:

Tre inledande förluster mot Hemgådarna, Haga och Nässjö under höstsäsongen har lett till att Vimmerby tappat tätkänningen i tabellen. 

Nu väntar ett mer beskedligt motstånd i form av bottenlaget IK Vista. 

– Det borde inte minska chanserna till poäng, men vi måste prestera även mot Vista. Jag tycker inte vi sett riktigt vassa ut nu i höst. Sista halvleken mot Nässjö tyckte jag att vi var bra. Det såg bättre ut och det var det första som liknande det vi hade innan sommaren, säger Fredrik Falkevall. 

Vista är vana vid en mycket liten plan på sin hemmaanläggning. 

– Det tror jag är en fördel för oss. Det handlar om att vi måste få igång vårt passningsspel och hålla ett högt tempo. Det gillar de inte och det blir en nyckel. På deras lilla plan kampar de mycket och spelar stentufft. Där går de inte att komma undan, men jag tror att vi kan ha en fördel av större ytor för våra snabba spelare. 

Dreco avstängd

Betydelsen av tre poäng går knappt att överdriva. Annars riskerar VIF att tidigt hamna i ett ingenmansland i division 3-tabellen.

– Vi har tappat nio poäng på de andra i stora drag. Vi vill väldigt gärna och måste komma på vinnarspåret igen, så det inte går troll i allting. Det vore jätteskönt att få en vinst, även om jag inte känner oro åt något håll. Det är ingen press på att vi ska gå upp och att bli indragna i bottenstriden kan inte hända. Men det kan också vara en nackdel. Det är lätt att det går troll i det och att man åker på de här tråkiga förlusterna hela tiden. Jag hoppas verkligen att vi tar en trea, annars kan det bli en tråkig och jobbig höst. Jag vill att vi visar kampen in i det sista som vi gjorde i våras.

Falkevall upplever ändå att det finns positiva signaler från truppen.

– Det har känts bra på träningarna och jag tror vi kommer kunna uppbåda krafterna som krävs. Det är laddat.

En jobspost är att Haris Dreco drog på sig en varning efter matchen mot Nässjö och därmed är avstängd. 

– Jag missade den, men fick se det i rapporten. Jag har sett efteråt att han stod och pratade med domaren, så det är lite synd. 

Simon Larsson är också fortsatt skadad. Hassan Mohammed kommer in på bänken jämfört med senast. Falkevall ville inte avslöja hur startelvan skulle se ut. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: