Annons:

Sök

Annons:

Bottenlaget väntar VIF – så ställer Falkevall upp laget

Rickard Thuresson spelar central anfallare mot Waggeryds IK. Foto: Arkivbild

Bottenlaget väntar VIF – så ställer Falkevall upp laget

Bottenlaget Waggeryds IK väntar på bortaplan för Vimmerby IF under lördagen. Ett lag som minst lika mycket som Vimmerby IF är i poängbehov.
– De har minst lika stor motivation som oss och jag vet att jag varnade för dem senaste gången, säger Fredrik Falkevall.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter segern mot IK Vista den gångna helgen håller Vimmerby IF spänningen i toppen vid liv. Laget är sju poäng bakom IF Haga men bara tre poäng bakom Myresjö/Vetlanda på kvalplatsen. 

Bottenlaget Waggeryds IK å sin sida är tre poäng ovanför negativ kvalplats och lär sälja sig dyrt på lördagen.

– De har minst lika stor motivation som vi har att ta poäng. Jag vet att jag varnade för dem förra gången och då var de obesegrade. Det är ett stabilt lag. Det gnistrar inte om dem, men de kommer hem snabbt och försvarar och är rätt vassa i kontringsspelet. De är hyfsade på fasta och ett jobbigt lag att möta med sina snabba kontringar, säger Fredrik Falkevall. 

Hur ska ni hantera det?

– Vi försöka hantera det med ett högt bolltempo och jobba mycket. Vi har tränat på att vara noggranna med vårt sätt att komma till avslut och det handlar om att ta vara på chanserna. Vi behöver också vara vaksamma i återerövringen. Får vi inte bollen dit vi vill, så måste vi sätta press och vinna tillbaka den. Klarar vi inte det måste vi maxlöpa hem för att avvärja deras kontringar. Men vi får vi igång passningsspelet kommer de ha problem med det.

Dreco tillbaka

VIF-tränaren säger att matchen kommer spelas på en gräsplan och inte på klubbens konstgräsplan.

– Det kan påverka något, men det borde ändå vara en vettig plan. Generellt sett ska vi kunna utnyttja vårt passningsspel. 

Hur ser du på toppstriden nu?

– Sju poäng kan bli tufft, men vi har fortfarande bara tre poäng upp till kvalplatsen. Där känner jag att vi kan vara med och fajtas. Vi möter Myresjö och visst finns det en chans. Det viktigaste känner jag är att inte göra en dålig höst och förlora allt för många matcher. Vi ska befästa oss som ett topplag i serien. 

Jämfört med senast utgår Selatin Shaljani som inte är tillgänglig. Däremot är Haris Dreco tillbaka i laget.

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Theo Zeylon Thoresson, Gustav Stejdahl, Knut Gunnarsson, Noah Zeylon Thoresson – Oskar Stejdahl, Albin Gustafsson, Haris Dreco – Pontus Kägo Bragsjö, Rickard Thuresson, Joakim Storm.

Avbytare: Edvin Johansson, Ahmed Tarabeih, Ibrahim Haddar, Olle Carlsson, Anton Brorsson, Theo Lundin, Hassan Mohammed. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: