Annons:

Sök

Annons:

DSK och Tuna kryssade i derbyt: ”Skällde i tre minuter”

Det var inga muntra miner i Tuna-lägret efter 0-0 i derbyt mot Djursdala.

DSK och Tuna kryssade i derbyt: ”Skällde i tre minuter”

Derbymötet i division fem mellan Djursdala SK och IFK Tuna slutade 0-0. Efteråt var DSK-tränaren David Henriksson minst sagt belåten med sitt manskap. Lars Gustavsson i Tuna, då? Han var allt annat än nöjd.
– Jag var så arg i paus. Jag skällde i tre minuter och sen sa jag inte mer, säger Gustavsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Mötet var ett viktigt sådant i de nedre regionerna av division fem-tabellen. Matchen nådde definitivt inga högre höjder och efteråt var det totalt skilda känslor hos de båda lagens tränare.

– Jätteskönt med en poäng, den kan vara viktig i slutet av serien. Det var en match där det inte hände så mycket. Jag tycker att det var ganska jämnt. Vi stängde ner dem och låg rätt i positionerna så de lyckades inte skapa så mycket på oss, sa DSK-coachen David Henriksson nöjt.

Vad är du mest nöjd med?

– Jag är supernöjd med att killarna följde matchplanen och kämpade och slet för varandra. Vi visade en jäkla moral och visade att vi är ett lag och inte massa individualister som springer runt och gnäller.

Hur ser du på tabelläget?

– Hösten är lång och mycket kan hända. Jag är ganska nöjd med en poäng även om vi kanske hade behövt tre, sa Henriksson, som gav beröm till hela laget.

”Tog inte ett steg”

Lars Gustavsson i Tuna hade helt andra känslor än tränarkollegan Henriksson.

– Matchen spelades i ett väldigt lågt tempo. Det är väl en ny fluga, fotboll i gåtempo…, skämtade Tuna-tränaren.

– Djursdala backade hem och försökte spela lite trivsamt i backlinjen, men de kom ingenstans framåt. Samtidigt saknade vi intensitet och var slarviga. Jag var så arg i paus. Jag brukar försöka säga något bra, men nu skällde jag i tre minuter och sen sa jag inte mer. Vi tog inte ett steg i den första halvleken.

I den andra halvan av matchen var bortalaget i alla fall bättre.

– I andra löpte vi och första tio var de knappt över halva planen. Jag tycker att vi ska vara bättre och avgöra den här matchen, men vi var inte bättre än så här idag.

Vilket lag var närmast att vinna?

– Jag skulle nog säga att det var vi, utan att säga för mycket. Vi ska vinna den här matchen stort, men vi bjöd inte riktigt till utan gjorde en 80-85 procentig insats arbetsmässigt. Vi gav bort det här.

Gustavsson gav en stor stjärna till Filip Gustavsson.

– Det var världsklass på det mittbacksspelet. Även Anthon Bekesi ska ha ett plus. Resten kan mycket bättre.

Tabellen kan ses HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: