Annons:

Sök

Annons:

Så startar VIF mot superjumbon:

Chanserna för VIF att få jubla är extremt stora hemma mot jumbon Eksjö. Foto: Arkivbild

Så startar VIF mot superjumbon: "Måste fokusera på uppgiften"

Vimmerby IF åkte på en tuff smäll mot Ulricehamn i toppmötet förra helgen. Jumbon Eksjö fick en ännu tyngre smäll och VIF är så stora favoriter det går att bli inför lördagens match.
– Vi har snackat lite om att se det som vilken match som helst, säger tränaren Pierre Brorsson. 

Annons:

Trots den svidande 4-0-torsken borta mot Ulricehamn leder Vimmerby IF fortsatt serien och har allt i egna händer inför de avslutande omgångarna. 

Härnäst väntar dunderjumbon Eksjö på hemmaplan. Eksjö föll senast med 12-0 mot Mariebo och har endast en inspelad poäng. Dessutom har man osmickrande 5-92 i målskillnad. 

Pierre Brorsson, tränare i VIF, trycker på att någon underskattning inte får förekomma inför lördagens match på Arena Ceos. 

– Vi har snackat lite snabbt om att se det som vilken match som helst. Det går inte att tro att man bara kan gå ut och köra över någon. Det gäller att vi är på tå och gör jobbet. I slutändan kan det bli viktigt med målskillnaden, så det gäller att vi är fokuserade på uppgiften. 

Har du varit med om att vara större favorit än så här?

– Nej, så är det kanske och jag skulle bli besviken om det hände något oväntat såklart. Men det går inte att gå in och tänka så i matchen, då kommer det kunna bli jobbigt. 

Vad blir viktigt rent spelmässigt?

– Att vi håller uppe tempot och att vi kanske inte går på för högt. Även om vi känner oss överlägsna behöver vi spelyta bakom deras backlinje. Annars handlar det om att våga trilla boll och äga den. 

Snart toppmöte

Nästa helg väntar tabelltvåan Skultorp på bortaplan och mycket kan snat avgöras i det trelagsrace som tabellen blivit mellan just VIF, Skultorp och Ulricehamn.

Någon risk för att spelarna redan har tankarna på nästa veckas toppmatch finns inte, menar Pierre Brorsson. 

– Vi ska klara av den här matchen först. Det är klart att man inte har råd med någon förlust, då kan man vara borta direkt. Vi har flera bra lag kvar och måste göra jobbet. Det gäller att vara fokuserade i varje match. 

Svea Backstad och Mona Fenikh utgår ur truppen jämfört med senast. Alicia Strand och Stina Lamberg Fjällgård tillkommer.

Fakta

Startelvan: Ida Nyman – Naomi Guander, Saga Stejdahl, Molly Levin, Matilda Älvehag – Stina Kägo Bragsjö, Julia Rosin, Alicia Strand, Elin Lindquist – Sarah Falkevall, Frida Pöder. 

Avbytare: Emmy Karlsson, Tessa Svensson, Alicia Lundgren, Stina Lamberg Fjällgård.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: