Annons:

Sök

Annons:

VIF vill fortsätta hänga på i toppstriden – mittfältaren tillbaka i spel

Simon Larsson är tillbaka i Vimmerby IF:s matchtrupp efter nästan två månaders skadefrånvaro. Foto: Ossian Mathiasson

VIF vill fortsätta hänga på i toppstriden – mittfältaren tillbaka i spel

Vimmerby IF är fortsatt med i toppen av division 3. I dag kommer mittenlaget Hjulsbro IK på besök. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter en kämpig höststart med tre raka förluster har Vimmerby IF fått luft under vingarna och stoltserar med två raka segrar. Senast vann VIF med 5–1 borta mot Waggeryds IK. 

– Det överraskade mig att vi vann med så stora siffror. Det var en överraskning åt rätt håll och det tar jag gärna, säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall. 

Med fem matcher kvar blir det svårt att komma ifatt IF Haga, serieledaren som ligger sju poäng före VIF. Upp till Nässjö FF på kvalplatsen är det endast två poäng och Myresjö/Vetlanda FK är trea, en poäng före VIF. 

– Vi är absolut med i racet, men vi har inget i egna händer. Vi ska försöka koncentrera oss på nästa match och får därefter se vad som händer. Vi kan bara se till att göra vårt, säger Fredrik Falkevall. 

"Vi var inte riktigt med"

Dagens motståndare Hjulsbro IK var det enda laget som besegrade VIF under vårsäsongen. Det blev en klar 4–0-förlust och VIF kom inte upp i normal standard. 

– Vi var inte riktigt med samtidigt som de gjorde en jättebra match. Det gick snabbt i passningsspelet och de hade snabba omställningar och kom snabbt in i press över hela banan. Det är nog den enda matchen jag har känt att där var vi inte riktigt med, säger Fredrik Falkevall. 

Han har ungefär fem minuter med bil till Hjulsbros hemmaplan och har sett dem och flera andra lag i UCS Arena i år.

– Så bra som de var mot oss har jag inte sett dem i någon annan match. Vi kanske inte gjorde vår bästa match, men det blir oftast så att man är så bra som motståndet tillåter. Jag hoppas att vi kan ta revansch på dem. Jag tycker att de är bättre än vad tabellplaceringen visar och de själva har sagt att de är ett typiskt konstgräslag och har svårt på vanligt gräs där de har tappat en hel del poäng. Nu får de en bortamatch på konstgräs.

Larsson tillbaka i spel

En nyhet glädjande nyhet är att innermittfältaren Simon Larsson är tillbaka i truppen efter den skada han ådrog sig hemma mot Valdemarsviks IF i våras. 

– Han kommer in på bänken och kan kanske göra ett inhopp, vilket är ett steg i rätt riktning. Det är en spelare som jag håller väldigt högt och han har varit viktig för oss. Jag minns att det inte såg så farligt ut när han skadade sig, men det slet till i ljumsken i en närkamp. 

Juniorspelaren Theo Lundin försvinner ut ur truppen till förmån för Simon Larsson.

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Theo Zeylon Thoresson, Gustav Stejdahl, Knut Gunnarsson, Noah Zeylon Thoresson – Oskar Stejdahl, Albin Gustafsson, Haris Dreco – Pontus Kägo Bragsjö, Rickard Thuresson, Joakim Storm.

Avbytare: Belmin Hrustic, Ahmed Tarabeih, Ibrahim Haddar, Olle Carlsson, Anton Brorsson, Simon Larsson, Hassan Mohammed. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: