Annons:

Sök

Annons:

Gullringsspelaren kliver in som tränare i division 6-lag

Gullringens GoIF-spelaren Karlo Goranci kliver in och hjälper till som tränare i division 6-laget Farstorps IK under hösten. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringsspelaren kliver in som tränare i division 6-lag

Karlo Goranci har tränat flera lokala fotbollslag de senaste säsongerna. I år har han varit utan tränaruppdrag – fram till nu. Han har klivit in som tränare i division 6-laget Farstorps IK under hösten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gullringens GoIF-spelaren Karlo Goranci har något oväntat dykt upp som tränare i Farstorps IK i Vetlandasexan. Nu förklarar han varför.

– Det är många barndomskompisar, gamla lagkamrater och klasskompisar som spelar i Farstorp. Jasmin (Bosnjak), tidigare tränare i Hvetlanda GIF, är tränare där och har börjat spela de sista matcherna. Då frågade han mig om jag kunde hjälpa till, säger Karlo Goranci. 

Karlo Goranci blev genast intresserad och har varit med på lagets fyra höstmatcher. 

– Många har inte spelat fotboll på flera år och började spela nu när Jasmin gick dit. Det är gamla klasskamrater och barndomskompisar så det var roligt att han frågade om jag ville vara med lite grann. Deras träningar och matcher är på andra dagar än Gullringen och de vet om att GoIF går i första hand om det skulle uppstå en krock. 

Farstorp har efter Karlo Gorancis intåg spelat två oavgjorda matcher och vunnit två matcher. 

– Det är kul att vinna och vi har nu två raka vinster. Vi vann med 3–2 mot Järnforsen i går. Nu är det bara två söndagsmatcher kvar.  

Tillbaka på planen efter skada

När vår tidning pratar med Karlo Goranci på lördagen ska han inom kort bege sig till Sävsjö för match med Gullringens GoIF. Goranci är tillbaka på planen efter den fotskada som har hållit honom borta från spel i flera månader. 

– Jag var hos en läkare i Norrköping och fick spruta för två veckor sedan. Läkaren sa att det bästa är att ge två sprutor, en för våren och en för hösten. Operation var inte i bilden för honom, det kunde göra det värre. 

Han gjorde ett kortare inhopp i senaste matchen mot Egnahems SK. 

– Flåset är inte bra och det är inte mycket man orkar, men det är kul att vara tillbaka och försöka hjälpa till nu i slutet. Jag behöver inte tänka så mycket på foten och det smärtar inte längre när jag går eller springer. Det gör att man blir mer taggad. 

Gullringen ligger två poäng före Malmbäcks IF på negativ kvalplats med fem matcher kvar. 

– Man vill inte spela negativt kval i oktober, det hade varit skillnad om det hade varit ett positivt kval. Nu har vi tre tuffa matcher mot Sävsjö, Ekhagen och Assyriska och sedan möter vi två lag som ligger bakom oss. Vi kan plocka poäng och vinna mot topplagen. Vi siktar på tre vinster för att fixa nytt kontrakt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: