Annons:

Sök

Annons:

Tre mål på 22 minuter – Gullringen ett steg närmare nytt kontrakt

Rasmus Bexell sköt två tidiga och viktiga mål när Gullringen besegrade Sävsjö med 3–0. Foto: Ossian Mathiasson

Tre mål på 22 minuter – Gullringen ett steg närmare nytt kontrakt

Gullringens GoIF har befunnit sig i ett utsatt läge. Borta mot Sävsjö FF gav gulsvart på tal. Med 3–0 efter 22 minuter tog ett steg närmare nytt kontrakt i division 4. 
– Så skönt, säger tränaren Daniel Wernersson.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Inför dagens på förhand svåra bortamatch mot Sävsjö FF låg Gullringens GoIF farligt nära den negativa kvalplatsen och var endast två poäng före jagande Malmbäcks IF.

Alla resultat gick Gullringens väg på lördagen. 

Gullringen slog Sävsjö FF med 3–0 efter en smått galen start och Malmbäcks IF förlorade med 1–3 mot nästjumbon Stensjöns IF. Med fyra matcher kvar ligger Gullringen fem poäng före Malmbäck och passerade Aneby och Tenhult, som än så länge inte har spelat sina respektive matcher i 18:e omgången.  

– Riktigt skönt att ta tre poäng och få andrum. Vi gör en klockren insats. Det blir ett annat go i laget. På sistone har vi spelat bra men inte tagit så mycket poäng. Att vi får utdelning på det här sättet är en moralboost, säger tränaren Daniel Wernersson. 

Två mål av Bexell

Edvin Johansson öppnade målskyttet efter sju minuters spel och gav Gullringen bästa tänkbara start på Hofgårdsvallen. Sedan var det Rasmus Bexells tur att kliva in i målprotokollet. Han satte 2–0 på frispark i minut elva och 3–0 i minut 22. Snacka om att Gullringen fick välbehövlig islossning i helt rätt läge. 

– Äntligen. Vi har haft många bra matcher på sistone där vi har spelat bra men inte fått utdelning. I dag kändes det som att det släppte lite och det var inget snack om saken, säger Daniel Wernersson. 

Sävsjö FF:s taktik med att sätta press på Gullringen föll inte väl ut. 

– De pressade väldigt högt och vi var lugna med bollen, spelade oss ut ur ytorna och stressade aldrig upp oss. Vi kom i övertag mot deras lag och gjorde det jäkligt bra. I första halvlek är det närmare 6–0 än 3–1. Vi bränner flera riktigt bra målchanser, säger Wernersson. 

Kollektivet hyllas

Med en 3–0-ledning i ryggen kunde Gullringen spela av matchen på ett behärskat sätt efter paus. 

– I halvtid sa vi till varandra att vi inte skulle bry oss om vad det stod på tavlan utan bara fortsätta spela vårt spel. Vi stod rätt i våra positioner, flyttade oss perfekt och de kom ingenvart. Jag var aldrig orolig och vi hade kontroll på matchen. Jag tror att Petter (Gustafsson) fick göra en bra räddning, det var inte så mycket mer. 

Wernersson delade ut beröm till hela kollektivet. 

– Det går inte att välja ut någon eller några efter en sån här stark laginsats.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: