Annons:

Sök

Annons:

Passivt VIF hittade inte rätt:

Vimmerby IF-spelarna deppar efter tunga 2–3-förlusten mot Hjulsbro IK. Foto: Ossian Mathiasson

Passivt VIF hittade inte rätt: "Kan inte stå och tveka"

Precis som i våras hittade inte Vimmerby IF rätt mot Hjulsbro IF. VIF tappade 2–1 till 2–3 i början av andra halvlek och halkar efter i kvalplatsjakten. 
– Kvaljakten är skit samma, säger tränaren Fredrik Falkevall. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På ett soldränkt Arena Ceos fick Vimmerby IF en magnifik start genom att visa upp ett rörligt spel och ta ledningen med 1–0 efter sju minuter. Sedan lämnade Vimmerby över taktpinnen till Hjulsbro som fullt rättvist kvitterade till 1–1 precis före vattenpausen. 

– Jag tycker att vi börjar ganska bra och har mycket boll, sedan blir vi väldigt passiva och ängsliga efter 1–0-målet. Mot bollskickliga lag kan man inte stå och tveka. Jag tycker att det var på nivån att vi stod still och väntade på att de fick bollen och då skulle vi försöka gå emot dem och ett bollskickligt lag som Hjulsbro spelade bort oss lätt, säger Fredrik Falkevall. 

Med några minuter kvar av första halvlek kom Vimmerby upp i ett av få anfall och återtog ledningen. Albin Gustafsson nickade in Joakim Storms inlägg. 

– Vi hade på förhand pratat om hur vi skulle anfalla och var de var sårbara, men det gjorde vi alldeles för lite. Vi sa att vi skulle spela oss upp i banan och sätta in bollarna, ungefär som vi gjorde vid Albins 2–1-mål. Där bakom vet vi att de har en svaghet. Även där blev vi passiva och stod stilla, säger Fredrik Falkevall. 

"Blir man försiktig hänger man inte med"

2–1-ledningen förbyttes till underläge med 2–3 i starten av andra halvlek. Fredrik Falkevall fick inga bra svar.  

– Det såg precis likadant ut, så kan vi säga. Jag tycker att vi höjde oss lite grann efter deras 3–2-mål, då började vi gå när bollen slogs, kom i press och hade en bra period, säger han och fortsätter: 

– Vi lyckades inte sätta pressen i dag och plan b var att falla ner och göra det jättetrångt, men den stora grejen var att vi var för passiva. Även i ett sånt spel måste man sätta press och det gjorde vi inte. När vi vann bollen visade vi inte oss för varandra och vi stod och tittade på spelaren som var ensam med bollen. 

VIF var i ärlighetens namn inte nära poäng på Arena Ceos. 

– Det var ingen orättvis seger. Från att vi gjorde 1–0 tycker jag att de hade matchen, så illa är det. Vi glimtade till under andra halvlek och fick en del bra perioder, men det var inte tillräckligt länge som det var bra. 

VIF har problem mot bollskickliga lag, enligt Falkevall. 

– Vi blir ängsliga och passiva och det är ett problem vi har mot bollskickliga lag. Vi går inte på tillslaget utan vi blir bolltittande. Blir man försiktig mot bollskickliga lag hänger man inte med. Även om man har ett lågt utgångsläge måste man gå i press och det var inte vad vi gjorde under perioder. 

VIF får nog glömma kvalplatsen

Vimmerby ligger med fyra matcher kvar att spela fem poäng efter Nässjö FF på kvalplatsen. 

– Det är vad det är. Vi har inte kommit upp i rätt nivå efter sommaren och jag skulle säga att tåget gick efter de tre första förlusterna under hösten. När Nässjö vann mot oss kände jag att de är svåra att komma ikapp. Det är väl om vi kan komma ifatt Myresjö/Vetlanda som vi har kvar att möta. 

Hur går dina tankar inför de sista matcherna?

– Vi får göra det bästa vi kan och kan väl ha ett mål om att få ihop 40 poäng, vilket är bra i division 3. Jag hoppas vi kan avsluta bland topplagen så vi inte får en höst med bara två segrar. Det ska finnas lite stolthet i det med tycker jag. 

Ingen spelare erhöll beröm efter nederlaget. 

– Det var inte skitdåligt av någon och inte jättebra av någon heller. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: