Annons:

Sök

Annons:

Viktig DSK-vändning i kampen om att undvika kval

David Henrikssons Djursdala SK knep tre viktiga poäng mot IF Ariel. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig DSK-vändning i kampen om att undvika kval

Djursdala SK tog en viktig trepoängare för att slippa negativt kval i höst. Borta mot tabelljumbon IF Ariel vände DSK ett 0–1-underläge till seger med 3–1. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Djursdala SK hittade inte riktigt rätt på Ekskogsvallens svårspelade plan i första halvlek och Ariel tog ledningen med 1–0 precis före halvtid. 

– Ariel kom ut starkare än vad vi gjorde och denna match var lite av deras sista chans i botten. Jag ville att vi skulle komma ut med bra fart, men det blev inte riktigt så. Vi hittade inte riktigt rätt och kunde inte ha vårt spel på den upptorkade planen. Vi blev för långa i lagdelarna och det synkade inte. Det var samtidigt vi som skapade flest chanser, men vi fick aldrig in bollen. De fick in ett turligt mål strax före halvtid, säger David Henriksson, huvudtränare i Djursdala SK. 

DSK skakade av sig det psykologiskt tunga baklängesmålet och satsade allt framåt efter paus. 

– Vi pratade om att vi skulle gå ut och vända på det. Vi hade haft det mesta och sa att det kommer komma, säger Henriksson.

"Gör helt rätt saker"

Efter dryga timmens spel kom vändningen. Nyförvärvet Oliver Schott satte 1–1 i minut 59 och två minuter senare satte Isack Thuresson 2–1. Ludvig Lundqvist punkterade tillställningen med 3–1 i 73:e minuten. 

– Vi fick rätt utdelning, låg bra i positionerna och satte gemensam press. En riktigt bra andra halvlek och ett styrkebesked från vår sida. Vi kommer ut och gör helt rätt saker och kämpar och sliter för varandra.  

DSK ligger just nu tre poäng före Hultsfreds FK på negativ kvalplats. HFK spelar sin match i 18:e omgången hemma mot Fågelfors IF i morgon. Om en vecka ställs DSK och HFK mot varandra i en nyckelmatch på Dalavallen. 

– Det kommer vara kniven mot strupen tills sista matchen är spelad. Vi måste fortsätta kämpa, slita och vilja det här, då kan det gå vägen. Jag tycker att vi är bättre än vad tabellen visar, men en tabell ljuger inte heller. Vi har inte varit tillräckligt bra när det har behövts. Jag hoppas självklart att vi ska klara det, men blir det kval så blir det kval. Träning för träning, match för match. Det är så jag jobbar just nu.

Alla spelare förtjänade plus för andra halvlek. Ludvig Lundqvist och Max Karlsson stack ut. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: