Annons:

Sök

Annons:

SVIF grep sista halmstrået – vände borta mot Stjärnan

Fawaz Baraket, Adrian Mathiasson, Hannes Stefansson och Elias Karlsson nätade för Södra Vi IF borta mot IF Stjärnan. Foto: Privat

SVIF grep sista halmstrået – vände borta mot Stjärnan

Södra Vi IF är illa ute i fotbollsfemman. Starka 5-2 borta mot IF Stjärnan ger Södra Vi IF hopp inför de sista omgångarna.
– Det var väldigt viljestarkt och bra i andra halvlek, säger tränaren Peter Magnusson.

Annons:

Elias Karlsson gav gästerna ledningen med ett drömmål från 25 meter. Stjärnan vände runt och ledde med 2-1 i paus. Då såg det jobbigt ut för ett Södra Vi IF, som verkligen var i enorm poängnöd. 

– Vi går ut och är väldigt bra första tio minuterna. Sedan jämnas spelet ut och vi lyckas ta ledningen. Efter det har vi en bra period till i fem minuter. Sedan får Stjärnan två snabba mål och är bättre än oss, säger SVIF-tränaren Peter Magnusson. 

Gästerna samlade mod i paus och sa förmodligen att man skulle ge allt för att kontraktet i femman fortfarande skulle hållas vid liv.

– Vi ville göra en förändring och ändrade om lite taktiskt. Det gav utslag. Vi bytte spelsystem och kunde störa dem lite högre. Det märktes direkt när grabbarna kom ut att vi ville göra skillnad. Det var väldigt viljestarkt och bra.

Fyra snabba mål

Hemmalagets ledning stod sig dock tills 20 minuter återstod. Nästjumbon ordnade sedan vändningen på bara någon minut. Hannes Stefansson gjorde både 2-2 och 3-2. Adrian Mathiasson satte 4-2 och i slutminuten fastställde Fawaz Baraket slutresultatet till 5-2. 

Samtidigt tappade HFK 1-0 till 1-2 hemma mot Fågelfors och Södra Vi är nu bara fem poäng från kvalplatsen.

– Vi tittar på vår match bara och kan inte påverka något annat. Nu ska vi fortsätta påverka för vår del. 

Hela laget fick stort beröm för insatsen.

– Jag vill lyfta moralen. Vi ger inte upp trots läget. Hela laget ska en stor heder för insatsen. En extra stjärna får Elias Karlsson och Hannes Stefanssons vilja i andra halvlek.

HÄR finns tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: