Annons:

Sök

Annons:

Gullringen vill ta stort steg mot nytt kontrakt – serieledaren på besök

Rasmus Bexell har varit målglad på sistone. Kommer det nya fullträffar mot Ekhagen?

Gullringen vill ta stort steg mot nytt kontrakt – serieledaren på besök

Segern mot Sävsjö FF på bortaplan har gett Gullringens GoIF ett visst lugn i kampen om nytt kontrakt. Nu väntar två tuffa matcher i följd och först ut är serieledande Ekhagens IF på hemmaplan.
– Sist var vi på den nivån vi ska vara på, säger assisterande tränaren Daniel Wernersson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gullringens GoIF har haft en strulig höst med mycket skador och få inspelade poäng. Trots flera bra insatser har Gullringen hamnat allt närmare striden om en kvalplats. 

Senast tog laget en moralstärkande 3-0-viktoria borta mot topplaget Sävsjö FF. Segern har gett råg i ryggen och även gett ett andrum i kampen om nytt kontrakt. För samtidigt gick många andra resultat med laget. 

– Allt vi pratat om klickade senast. Vi har gjort flera fina insatser, men nu fick vi äntligen omvandla det till poäng. Man märkte på grabbarna att många kände äntligen. Våra huvuden har sjunkit tidigare efter en del individuella misstag, men nu var det pang, pang, pang och så var det 3-0. Vi var på den nivån vi ska vaa på. Nu har vi fem poäng nedåt och det går att plocka placeringar uppåt. Vi ska försöka plocka så många poäng vi kan för att nå en hyfsad placering, säger assisterande tränaren Daniel Wernersson.

"Jäkligt oblyg"

Två tuffa hemmamatcher väntar nu i följd. Först kommer serieledande Ekhagen till Gullemon och därefter Assyriska.

– Det positiva med det är att vi inte har något att förlora. Vi går in som underdogs och båda matcherna är hemma. Kan vi få det att klicka som i lördags så kan vi störa alla lag och vi kan slå Ekhagen. Jag tyckte det var en hyfsat jämn match borta och vi ska kunna ta både en eller te poäng. 

Gullringen har fått in Kevin Ssenoga i truppen, men han har skadekänning och finns inte med i lördagens match.

– Han har inte spelat på några år och flåset är inte riktigt där. Men han är ettrig, vill ha bollen, har fina fötter och är jäkligt oblyg. Han har tar för sig, låter och ser intressant ut. Jag tror det kan bli riktigt bra och skulle säga att han är jämförbar med Gustavo (Borges). 

Linus Hillström, Olle Eriksson, Gustavo Borges och Rasmus Samuelsson är fortsatt skadade. 

Fakta

Startelvan: Petter Gustafsson – Emil Tapper, Alexander Swartz, Ola Lindblom, Felix Johansson – Melker Johansson, Martin Höglind, Sebastian Swartz, Edvin Johansson – Jesper Wärnehall – Rasmus Bexell.

Avbytare: Kevin Moll, Hugo Johansson, Herman Lynbech, Axel Ewing, Albin Nilsson, Karlo Goranci.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: