Annons:

Sök

Annons:

VIF FÖLL I TOPPMÖTET OCN TAPPADE SERIELEDNINGEN

Molly Levins Vimmerby IF förlorade med 1–2 i seriefinalen mot Skultorps IF. Foto: Ossian Mathiasson

VIF FÖLL I TOPPMÖTET OCN TAPPADE SERIELEDNINGEN

Vimmerby IF åkte på en tung förlust i seriefinalen mot Skultorps IF och tappade serieledningen med tre matcher kvar att spela. 
– Jag tycker att vi skulle ha haft en poäng i dag, säger tränaren Pierre Brorsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IF hade chansen att ta ett stort steg mot seriesegern i division 2 vid seger mot tabelltvåan Skultorps IF på lördagen. 

Efter en mållös första halvlek fick VIF en mardrömsstart på andra halvlek. Skultorp spräckte nollan direkt och satte sig i förarsätet. 

– Vi var inte så bra under första halvtimmen i första halvlek, men vi höjde oss och tog över sista kvarten. I stort sett på avspark i andra halvlek gjorde de 1–0. Jag hann inte se deras mål eftersom jag pratade med avbytarna och sa att de skulle börja värma upp. När jag vände upp lyckades de runda Molly (Levin) och göra 1–0 med ett bra avslut. Det gick jättefort och chansen kom från ingenstans. Vad jag har fått berättat för mig var det ett hopslag som gjorde att bollen landade hos en av deras spelare som kom med fart och rullade in den bredvid målvakten, säger Pierre Brorsson. 

Kägo Bragsjö reducerade

Efter knappa timmens spel tilldömdes Skultorp en straff som de förvaltade fram till 2–0. 

– Jag vet inte regeln säger, men det var vår egen spelare som fick upp bollen på sin egen hand i straffområdet. Jag vet inte vad som gäller, men domaren blåste straff. De satte straffen med ett otagbart skott i krysset, säger Pierre Brorsson. 

Hoppet tändes i 66:e minuten när Stina Kägo Bragsjö reducerade till 2–1, framspelad av forwardskollegorna Frida Pöder och Sarah Falkevall. 

– Vi gav oss inte och fick in 2–1. Sedan hade vi ett skott i ribban och flera andra bra lägen. Oavgjort hade varit rättvist. Vi var det klart bättre laget i slutet av andra. De här ska vi vinna mot tio gånger av tio, men ibland går det inte som man vill. 

VIF petas ner två placeringar

VIF har nu förlorat mot både Ulricehamn och Skultorp och Brorsson står fast vid vilket lag han tycker är bäst. 

– Ulricehamn är det bästa laget och det gör att det känns skit att vi åtminstone inte kan ta poäng. Vi skulle ha haft en poäng i dag. 

VIF blir i och med dagens nederlag av med serieledningen och nya serieledaren Skultorp ligger två poäng före VIF med tre matcher kvar. VIF petas dessutom ner till tredjeplatsen i och med att Ulricehamn tog en klar seger mot Wreta Kloster och ligger en poäng före VIF

– Vi behöver inte ha någon press på oss i de tre sista matcherna. Det är bara slappna av och köra på. 

Bäst i ett starkt VIF var Molly Levin, Alicia Strand och Frida Pöder. 

HÄR hittar du tabellen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: