Annons:

Sök

Annons:

Proppen ur – VIF bjöd på galet målkalas mot jumbon

Ahmed Tarabeih gjorde sin första match från start efter sommaren och gjorde tre mål för Vimmerby IF mot Jönköpings BK. Segern skrevs till 9–1. Foto: Ossian Mathiasson

Proppen ur – VIF bjöd på galet målkalas mot jumbon

11–1 i första matchen, 4–1 i andra och nu 9–1 i tredje. Vimmerby IF trivs utomordentligt bra mot Jönköpings BK. 
– Jämfört med senaste matchen var det helt annorlunda i dag, säger tränaren Fredrik Falkevall.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IF fortsätter att visa var skåpet ska stå i matcherna mot Jönköpings BK. VIF vann försäsongsmatchen med smått galna 11–1 och seriematchen med 4–1 efter att ha varit i underläge med 0–1 i paus. 

I dag möttes lagen för tredje gången denna säsong. VIF var flera klasser bättre än den avsågade jumbon som blev en munsbit på Junebäckens idrottsplats i dag. 

– Vi kände efter förra helgens förlust mot Hjulsbro att det såg lite energilöst ut och att vi hade låg fart på bollen. Det har vi pratat om hela veckan och killarna har verkligen tagit till sig av vad vi har sagt. Vi hade kontroll på matchen från första spark och det var en väldigt väl genomförd insats på alla sätt och vis, säger Fredrik Falkevall. 

"Mer spring i benen"

Joakim Storm öppnade målskyttet i 13:e minuten och Ahmed Tarabeih fyllde på med 2–0 och 3–0 i minut 20 och 22. Jönköping reducerade sedan till 3–1 innan Haris Dreco satte 4–1 från straffpunkten före paus. 

VIF:s målkavalkad bara fortsatte efter paus. Ahmed Tarabeih gjorde 5–1, Joakim Storm 6–1, Selatin Shaljani 7–1, Anton Brorsson 8–1 och Theo Lundin 9–1. 

– Det vi gjorde jättebra var att vi rullade runt bollen snabbt, hade ett högt bolltempo och var aggressivare i löpningarna. Vi tyckte att det såg energilöst ut senast, men nu såg det bättre ut och det var mycket mer spring i benen. Helt annorlunda jämfört med senast, säger Fredrik Falkevall. 

Han tycker att hans lag har lyft sig i spelet med boll. 

– Vi har blivit bättre på att hålla i bollen och etablera spel på offensiv plan. Vi släpper bollen snabbt till varandra och motståndarlaget får jaga. Under stora delar av matchen höll vi bollen på deras planhalva och det är något som vi har utvecklat under säsongen. I höstmatchen mot Nässjö hade vi etablerat spel på deras planhalva i andra halvlek och det är fortfarande surt att vi inte fick med oss någonting från den matchen. 

Alla spelare var bra i den solklara 9–1-vinsten.  

– Alla gjorde precis vad vi hade pratat om inför matchen. 

Ung forward gjorde sitt första seniormål

Falkevall lyfter fram flera roliga saker som inträffade under matchen. 

– Ahmed (Tarabeih) gjorde tre mål i sin första start efter sommaren. Det var en lyckad comeback. Simon (Larsson) hoppade in och spelade 20–25 minuter. Det är två spelare som är otroligt viktiga i vårt spel och vi har saknat dem under hösten. Med dem tillbaka har vi alternativ på alla platser. Roligt också att Theo (Lundin) hoppade in och gjorde sitt första seniormål. Alla på bänken blev glada när han gjorde mål. 

VIF står på 36 poäng och har fyra poäng upp till Myresjö/Vetlanda FK på kvalplatsen. Om Nässjö FF vinner mot Waggeryds IK i morgon är det fem poäng upp till kvalplatsen. Myresjö/Vetlanda är VIF:s kommande motståndare i division 3-fotbollen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: