Annons:

Sök

Annons:

DSK nära nytt kontrakt – HFK-tränaren kritisk:

Djursdala SK slog Hultsfreds FK med 2–0 och tog ett stort steg mot nytt kontrakt. Foto: Ossian Mathiasson

DSK nära nytt kontrakt – HFK-tränaren kritisk: "Gör inte ett rätt"

Djursdala SK vann nyckelmatchen mot Hultsfreds FK och tog ett stort kliv mot nytt kontrakt i division 5. 
– Det lättar lite, men det är inte över än, säger DSK-tränaren David Henriksson. 

Annons:

Djursdala SK och Hultsfreds FK har tampats runt den negativa kvalplatsen under hösten. 

Det skiljde tre poäng till DSK:s fördel inför dagens batalj på Dalavallen – och nu skiljer det sex poäng med tre matcher kvar på programmet. DSK vann med 2–0 efter mål av Simon Henriksson i 18:e minuten och Oliver Schott i 87:e minuten. 

Djursdala SK tog ett stort kliv mot nytt kontrakt i och med denna triumf, men David Henriksson vill inte ropa hej än. 

– Den här segern betyder oerhört mycket. Det har varit en tuff tid med jobbiga resultat. Det lättar lite, men det är inte över än. Vi måste fortsätta kriga och har en viktig match nästa helg. Vi får inte slappna av bara för att vi vann i dag. Vi är inte klara utan vi måste fortsätta jobba stenhårt, säger David Henriksson. 

Han tycker att lagets seger är rättvis och helt i sin ordning. 

– Vi gör en av våra bästa matcher för i år. Det är stabilt och i princip allting kuggar i. Folk har förstått allvaret och vi gör en bra försvarsinsats och det gör att vi får med oss två mål framåt. Det gjorde att Hultsfred inte skapade så mycket, men vi fick kämpa för segern. Jag är imponerad av dem även om de inte riktigt fick till det i dag.  

Jonathan Arvidsson och Albin Isaksson stack ut i ett bra DSK. 

"Säsongens sämsta match"

Hultsfreds tränare Anders Larsson var mycket besviken på sitt lags insats på Dalavallen. 

– Vi gjorde väl säsongens sämsta match vid absolut fel tillfälle. Vi gör inte ett rätt och det är bara att stå för konsekvenserna och inrikta sig på ett kvalspel på sin höjd. Det är vad vi får försöka sikta in oss på. Spelar vi inte bättre än så här så tror jag inte att vi klarar oss till kval, men vi är inte så här dåliga egentligen. Det är ingenting som sitter och jag vet inte om de är spända eller nervösa, säger Anders Larsson. 

Efter en okej första halvlek var andra halvlek rena motsatsen. 

– Vi slår inte en passning rätt och jag tror inte att deras målvakt gör en räddning. Jag kräver mycket mer av mitt lag. Vi visste att det skulle bli långa bollar och fysiskt spel och det passar inte oss.

Nu ska Anders Larsson sätta sig ner och analysera vad som gick fel. 

– Det är tur att jag har matchen på film. Det blir nog ingen rolig film, men det kanske är nyttigt. Om jag går händelserna i förväg kommer vi nog skita i att träna ett pass för att gå igenom matchen på film nästa vecka. Vi måste göra något efter att ha gjort två dåliga matcher. 

Fem poäng åt båda håll

HFK har fem poäng upp till SK Lojal på säker mark och ligger fem poäng före Södra Vi IF på nedflyttningsplats. Både Lojal och Södra Vi spelar i morgon och det är två lag som HFK har kvar att möta. 

– Vi drog på oss flera gula kort och har tre spelare avstängda mot IFK Västervik. De blir tuffa att slå, men vi får spela grisigt, hålla ihop det och se till att vi inte drar på oss fler avstängningar och sedan se till att vi tar poäng mot Lojal och Södra Vi. 

Kan ni komma ikapp Lojal?

– Det finns inte med tanke på att de har Ariel kvar att möta. 

Han gläds över att IF Ariel kom till spel i bortamatchen mot IFK Västervik. 

– Jag skickade faktiskt ett meddelade till Ariel och tackade för att de ställde upp och åkte till Västervik. Jag trodde nästan att de skulle slänga in handduken. De hade lovat att de skulle ställa upp och spela.

Ariels resultat kommer inte strykas

Om Ariel lämnar walkover till någon av de tre sista matcherna kommer inte deras resultat strykas, enligt Larsson. 

– Jag har varit i kontakt med förbundet. Är det så att de drar sig ur så kommer inte resultaten strykas. Det blir i så fall WO-resultat, annars hade det varit kört i och med att vi skulle tappa sex poäng och Södra Vi noll. 

– Som det är nu måste vi ta våra poäng och spelar vi inte bättre än så här tar vi inga fler poäng. Vi kan spela bättre, men jag förstår inte varför vi inte kan ta fram det i en sån här match. 

Enock Jörgensen var den enda HFK-spelaren som kvitterade ut godkänt. 

– Vi fallerar på alla poster i övrigt. Det är jag som har skolat dem och jag försöker se till att rätta till det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: