Annons:

Sök

Annons:

Gullringen vill fälla ytterligare ett topplag:

Melker Johanssons Gullringen möter Assyriska under torsdagskvällen. Foto: Arkivbild

Gullringen vill fälla ytterligare ett topplag: "Helt annat läge"

Gullringens GoIF såg ut att kunna bli indraget i bottenstriden på allvar efter fyra raka matcher utan seger under höstinledningen. Nu har laget fått upp ångan och fäller man topplaget Assyriska IK från Jönköping är kontraktet i princip i hamn.
– Vi är i ett helt annat läge nu, säger assisterande tränaren Daniel Wernersson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det har varit en märklig säsong för topptippade Gullringens GoIF. Under våren brottades laget med enorma skadeproblem och höststarten blev allt annat än lyckad.

När läget såg som mörkast ut hittade Gullringen ny kraft och nu har två raka segrar mot topplagen Sävsjö FF och Ekhagens IF. Det har satt Gullringen i ett helt annat läge inför de tre avslutande omgångarna.

På torsdagskvällen väntar tabelltrean Assyriska IK, som slåss om seriesegern, hemma på Gullemon. Seger där och Gullringen tar ett stort steg mot säkrat kontrakt. Går de andra resultaten med i helgen kan det till och med bli helt klart.

– Vi har inte varit oroliga som alla andra har varit. Vi har känt oss säkra på vårt och vetat att det skulle börja komma in poäng. Nu har vi gjort bra insatser och haft lite stolpe in. Vi har bara väntat på att det ska släppa och nu är vi i ett helt annat läge med två starka vinster på rad i ryggen, säger assisterande tränaren Daniel Wernersson. 

Storförlust borta

Gullringens match mot Assyriska förra året på hemmaplan spårade ur och i vårmötet vann topplaget med hela 9-0. Det var en av Gullringens allra största förluster i modern tid. 

– Det var kaos i den matchen. Vi hade många spelare på läktaren då och sedan hände allt det där med Tapper (Emil). Den matchen har vi släppt.

Nu vill man förstås ta revansch på motståndet. 

– Nu handlar det om att fortsätta med det vi har gjort bra de senaste matcherna. Bara för att Assyriska slog oss med 9-0 är de inte bäst i världen. Vi gör en plumpmatch, saker händer och det är svårt att väga det. Sedan har de flera skickliga spelare, men det viktigaste för oss är att göra rätt i presspelet, ha tålamod, våga tro på oss själva och vårt spela. Vi ska inte stressa upp oss över att de har bollen ibland. 

Ola Lindblom fick syna det röda kortet senast och är avstängd. Nyförvärvet Kevin Ssenoga är fortsatt indisponibel. Dessutom har gulsvart en rad spelare på frånvarolistan sedan tidigare. 

Fakta

Startelvan: Petter Gustafsson – Emil Tapper, Martin Höglind, Alexander Swartz, Felix Johansson – Melker Johansson, Sebastian Swartz, Herman Lynbech, Edvin Johansson – Rasmus Bexell, Jesper Wärnehall.

Avbytare: Kevin Moll, Karlo Goranci, Axel Ewing, Hugo Johansson, Albin Nilsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: