Annons:

Sök

Annons:

Chansen till kval finns fortfarande kvar – så är läget i VIF-truppen

Rickard Thuresson är tillbaka i Vimmerbys startelva mot Myresjö/Vetlanda. Foto: Arkivbild

Chansen till kval finns fortfarande kvar – så är läget i VIF-truppen

Vimmerby IF har fortfarande chansen att knipa kvalplatsen till division 2. Då krävs tre poäng mot toppkonkurrenten Myresjö/Vetlanda FK. 
– Det finns fortfarande möjligheter, men det är inte vi som kan styra händelserna, säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Annons:

Avsågade jumbon Jönköpings BK blev en munsbit i förra omgången. Vimmerby IF vann med förkrossande 9–1 och får göra sig beredda på betydligt tuffare motstånd på söndagseftermiddagen.

Toppkonkurrenten Myresjö/Vetlanda, tabelltrean som ligger fyra poäng före VIF, kommer på besök. 

– Vi vet att det kommer bli en tuff match. Det var mycket kamp i förra matchen mot dem och det kommer det säkert bli den här gången också. Vi vill gärna slå Myresjö/Vetlanda utifrån den matchen vi gjorde mot dem förra gången, säger Fredrik Falkevall. 

Så är läget i laget

VIF kan vara två poäng från kvalplats om resultaten går deras väg i 19:e omgången. Då måste VIF vinna sin match samtidigt som Hemgårdarnas BK besegrar Nässjö FF: 

– Skulle Hemgårdarna vinna mot Nässjö samtidigt som vi vinner mot Myresjö är vi två poäng från kvalplatsen. Den tanken finns ju där även om det inte är det som vi bör tänka mest på. Direkt efter Hjulsbro-förlusten sa vi att ”nu ligger det inte i våra händer”. Vi ska försöka göra en bra avslutning och vinna vad vi kan vinna och sedan får vi se hur långt det räcker. Det finns fortfarande möjligheter, men det är inte vi som kan styra händelserna. 

VIF tränar vanligtvis fyra pass i veckan när det är söndagsmatch som väntar. Denna vecka fick tisdagsträningen ställas in. 

– Vi fick ställa in i tisdags för att det var så många spelare borta av olika saker. Det känns som att det börjar bli sent på säsongen och att serien börjar gå mot sitt slut. Vi har tränat måndag, torsdag och fredag och är redo för match. 

Selatin Shaljani är varningsavstängd. Ibrahim Haddar, avstängd i matchen mot Jönköping, är tillbaka i truppen. Rickard Thuresson, forwarden som saknades senast, tar plats i startelvan. 

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson - Noah Zeylon Thoresson, Gustav Stejdahl, Knut Gunnarsson, Theo Zeylon Thoresson – Albin Gustafsson, Oskar Stejdahl, Haris Dreco – Ahmed Tarabeih, Rickard Thuresson, Joakim Storm.

Avbytare: Pontus Kägo Bragsjö, Anton Brorsson, Olle Carlsson, Simon Larsson, Ibrahim Haddar, Hassan Mohammed och Edvin Johansson (mv).

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: