Annons:

Sök

Annons:

Två tremålsskyttar när Vimmerby IF körde över tabellfyran

Tessa Svensson gjorde tre mål i sin första match från start som forward när Vimmerby IF vann stort. Foto: Arkivbild/Vimmerby IF

Två tremålsskyttar när Vimmerby IF körde över tabellfyran

Vimmerby IF hade inga som helst problem med tabellfyran Mariebo IK i dagens hemmamatch. Tack vare ett heltaggat lag och två tremålsskyttar vann man stort och hakade därmed på i division 2-toppen.

Annons:

När 17-åriga Tessa Svensson för första gången fick chansen från start som forward i A-laget tog hon den med besked. Redan i den sjunde minuten satte hon 1-0 för sitt Vimmerby IF i lördagens hemmamatch, och det blev ytterligare två mål från Tess.

Även Frida Pöder gjorde tre mål i matchen, och hennes 4-1 efter en dryg halvtimme avgjorde mer eller mindre tillställningen.

– Lite så kändes det väl, även om det hade räckt med ett mål från deras sida för att skapa lite nerv igen. Men vi var täta och kunde i stället gå ifrån i den andra halvleken, säger en nöjd VIF-tränare Pierre Brorsson.

"Riktigt bra från första minuten"

Matchen slutade 6-1 till VIF, som i och med det hakar på i toppen av tabellen och åtminstone tillfälligt är ny tvåa. Laget är en poäng bakom Ulricehamn, som också vann sin match i dag, medan tidigare serieledaren Skultorp nu ligger en poäng bakom VIF. Skultorp spelar dock sin match i omgången i morgon. Därefter återstår två omgångar av serien.

– Ulricehamn har på papperet det klart lättaste spelschemat. Däremot är det inte säkert att Skultorp åker till Jönköping och bara hämtar hem poäng i morgon. Jönköpings Södra har lyft sig rejält på slutet, så den matchen kommer jag följa med spänning, säger Pierre Brorsson.

Vad säger du om dagens insats då?

– Vi var riktigt bra från första till sista minuten. Tjejerna var kanonladdade, påkopplade och gjorde verkligen jobbet. Alla, inklusive Ida (Nyman) i målet, var suveräna, så jag kan inte lyfta fram någon framför de andra.

För VIF väntar härnäst tabellsexan Lindö borta kommande lördag.

Fakta

Vimmerby IF-Mariebo IK 6-1 (4-1)
1-0 (7) Tessa Svensson, 1-1 (14) Sara Gunnarsson, 2-1 (17) Tessa Svensson, 3-1 (21) Frida Pöder, 4-1 ( 33) Frida Pöder, 5-1 (49) Tessa Svensson, 6-1 (79) Frida Pöder.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: