Annons:

Sök

Annons:

FBSK kopplade rejält grepp efter seger i seriefinalen

Louise Andersson gav Frödinge/Brantestad en drömstart på seriefinalen mot Vimmerby B. Arkivfoto

FBSK kopplade rejält grepp efter seger i seriefinalen

Frödinge/Brantestad SK:s damer är på väg mot serieseger i division fyra. I dag blev det 5-2 i seriefinalen hemma mot Vimmerby IF B och FBSK har nu allt i egna händer inför den sista omgången.
– Först och främst gjorde vi en fantastisk arbetsinsats, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Inför dagens match stod både FBSK och VIF på 42 poäng. Det gjorde också Hultsfreds FK, som vann sin match i den 17:e omgången igår.

Efter FBSK-seger med 5-2 är det Frödinge/Brantestad som sitter i förarsätet inför den sista omgången i division fyra. Där ställs laget mot bottenlaget B.O.IF och för att säkra seriesegern av egen kraft krävs en poäng.

– Det är stora skillnader mellan divisionerna i damfotbollen och division tre är ett rejält kliv upp. Men vi har bestämt oss för att gå för det och så får vi se vad som händer sen, säger Robin Blomberg.

Drömstart

I dagens derby mot Vimmerby fick hemmalaget en drömstart. Efter 20 minuters spel ledde FBSK med 2-0 efter dubbla mål av Louise Andersson.

– Annars tycker jag att Vimmerby öppnade matchen bättre spelmässigt. Vi såg rätt spända ut. Det var först sista tio som det blev lite bättre, säger Blomberg.

Stina Lamberg Fjällgård reducerade till 2-1 efter 35 minuters spel, men FBSK skulle återta sin tvåmålsledning innan pausvilan. Detta när Lovisa Rosin förvaltade en straff fram till 3-1 i den 45:e minuten.

Berömde VIF

I den andra halvleken reducerade gästerna tidigt via Reta Kamal Hanno. Närmare än så kom dock inte Vimmerby utan istället kunde hemmalaget göra både 4-2 (Elin Linder) och 5-2 (Emma Djurstedt).

Trots att 5-2 kan låta som klara siffror berömde FBSK-tränaren Robin Blomberg motståndet.

– Vi mötte ett bra och spelskickligt lag. Vi stretade emot i defensiven och sen har vi en offensiv spets. Det var tufft och jämnt och mycket kamp. Vimmerby hade flera bra målchanser, men vi förvaltade våra chanser bättre.

VIF-tränaren Budo Ericsson sa så här:

– Vi gjorde en bra match, men är lite tjuriga över förlusten. I andra blev det lite väl mycket kamp, där fick vi inte riktigt igång spelet. Det vi ser är att vi har bra spelare, att tjejerna är bra tränade och att det finns en bra utvecklingspotential.

Målvakten Lisa Danielsson och mittbacksparet Anna Danielsson och Terese Anemyr plussades lite extra i FBSK. I VIF lyftes Jonna Söderberg och Alicia Lundgren lite extra.

Klicka HÄR för att se tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: