Annons:

Sök

Annons:

Falkevall nöjd med insatsen:

Fredrik Falkevall var nöjd med mycket i matchen mellan VIF och Myresjö/Vetlanda. Foto: Arkivbild

Falkevall nöjd med insatsen: "skapar mer chanser i spelet"

Vimmerby IF öppnade på bästa tänkbara sätt i matchen mot Myresjö/Vetlanda FK. Man skapade därefter flera möjligheter att rycka ifrån ytterligare, men lyckades inte få in bollen. Istället kunde gästerna kvittera och sedan även avgöra matchen i samband med fasta situationer.
– Vi börjar väldigt bra och jag tycker vi har chanser att nästan avgöra matchen i första halvlek, säger VIF-tränaren, Fredrik Falkevall.

Annons:

VIF:s inledning och prestation i den första halvleken kunde resulterat i att man stängde matchen redan där. Man hade flera möjligheter att utöka den ledning som man skaffade sig i matchens första minut

– Vi visste att om vi kan spela in bollen bakom deras backlinje fanns alla möjligheter att skapa en jäkla massa chanser och varje gång vi gör det skapar vi också chanser. 

Jämn match

Vid ett par tillfällen dök det upp misstänkta straffsituationer. Vid ett tillfälle var Rickar Thuresson nära att näta, men hans avslut blockerades, möjligtvis med en hand.

– Vi börjar väldigt bra och jag tycker vi har chanser att nästan avgöra matchen i första halvlek. "Jocke" (Storm) hade ett par bra lägen och det ropades efter någon straff också. Jag ser inte tillräckligt tydligt för att säga om vi skulle haft en straff eller inte, men vi skapar iallafall flera målchanser.

Motståndet var inte heller helt utan chanser att göra fler mål.

–  Vi visste att de var snabba på att ställa om när vi tillät de bryta bollen när vi spelar framför deras backlinje och det fick vi också se vid några tillfällen. 

– Det är en jämn match tycker jag, även om vi skapar mer chanser och hetare chanser i spelet. Deras chanser och mål kommer i samband med hörnor och fasta situationer. De skapar farliga chanser på kontringar när vi trycker på i slutet, men så blir det ofta. De är snabba i omställningarna så det är inte konstigt. Vi gör en väl genomförd match, men det saknas lite utdelning.

Målvakten storspelade

Tillsammans med Ahmed Tarabeih och Joakim Storm, framhålls målvakten Gustaf Johansson som lagets främsta i matchen.

– Han var jättebra idag och fick visa det vid flera tillfällen i andra halvlek. Han gjorde många viktiga räddningar.

Linus Palmér Hård

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: