Annons:

Sök

Annons:

Tuna vann derbyt – SVIF illa ute

Lasse Gustavsson fick hoppa in mellan stolparna i den första halvleken i mötet med Södra VI IF. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna vann derbyt – SVIF illa ute

IFK Tuna tog revansch på bottenlaget, Södra Vi IF, efter att ha segrat i en händelserik match. Mötet innehöll bland annat fem mål, ett målvaktsbyte och två röda kort.

Annons:

Hemmalaget, IFK Tuna, tog ledningen genom Nimrod Kibrom i matchens sjunde minut. Drygt 20 minuter senare kvitterade gästande Södra Vi genom Adrian Mathiasson. I matchen trettioandra minut ådrog sig Ludvig Gustavsson en utvisning och bottenlaget SVIF, som är i stort behov av alla poäng man kan få, såg ut att ha ett bra läge när man gick till pausvila. IFK Tunas Anton Carlsson såg dock till att ge sitt lag ledningen, precis innan paus. 2-1, fördel IFK Tuna, var nu ställningen istället.

I den andra halvleken gjorde Tuna 3-1 och 4-1 genom Victor Gustavsson respektive Martin Carlsson. I slutminuterna visades SVIF:s Elias Karlsson ut och matchen slutade 4-1 till Tuna. 

– Det är gött. Insatsen är inte fläckfri, men vi gör det vi ska och det är såklart skönt att vi lyckas vinna. Det är stabilt, men inte mer än sp. Det är en lite konstig match där vi äger mycket av spelet, men får en straff emot oss och åker på en utvisning i första halvlek. Därefter tycker jag det är starkt av oss med tanke på att vi håller ihop det bra. Jag tvingades hoppa in efter att en spelare, helt onödigt, sprungit ner "Tobbe" (Thuresson, målvakt). Annars känns det bra, för vi gör det okej och hade kanske bud på fler mål också, säger Lasse Gustavsson i Tuna.

Maximilian Lundin och Victor Gustavsson framhålls av sin tränare.

SVIF är illa ute 

Peter Magnusson i SVIF berömer motståndet efter förlusten:

– Vi får gratulera Tuna som gör det bra. Vi är alla missnöjda efter den här förlusten, vi förlorar som ett lag. Vi möter ett bra lag så det hänger inte bara på vår prestation. Nu är alla matcher superviktiga och vi får lägga fokus på våra uppgifter och summera det hela efter omgång 22, säger Magnusson.

SVIF-målvakten Pontus Holm fick beröm för sin insats.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: