Annons:

Sök

Annons:

VIF fick ingen hjälp – ny seger krävs för att hålla drömmen vid liv

Stina Kägo Bragsjös VIF möter Lindö på bortaplan. Foto: Arkivbild

VIF fick ingen hjälp – ny seger krävs för att hålla drömmen vid liv

Det är osedvanligt dramatiskt i toppen av division 2. Tre lag inom tre poäng gör upp om seriesegern och kvalplatsen. För Vimmerbys del väntar nu match mot Lindö FF.
– Vi kan bara göra vårt, säger tränaren Pierre Brorsson. 

Annons:

Vimmerby IF hade det svåraste motståndet av alla tre den gångna helgen. Då stod man för en mäktig prestation och krossade tabellfyran Mariebo IK med hela 6-1. 

Samtidigt såg man kanske ut att kunna få viss hjälp av J-Södra som ledde med 1-0 mot Skulturp. Men Skultorp, som fick spela lång tid med elva mot tio, vände och vann med 3-1. 

– Det var lite surt. De fick en straff också givetvis, precis som de fick helgen innan mot oss och gjorde 3-1 precis i slutet, säger Pierre Brorsson, som förstås följde den matchen lite extra. 

Men det är historia nu liksom VIF:s överkörning mot Mariebo. Under lördagen är det Lindö FF, som är indraget i striden om den negativa kvalplatsen, som väntar. 

– Vi har släppt fokus på allt det andra och har fullt fokus på att göra vårt. Jag önskar att vi har samma inställning som för en vecka sedan. Då var vi fantastiskt bra från första minut och det var riktigt roligt att se. 

"Räknar med tuff match"

I veckan har fokus legat på att göra bra träningar och hålla stämningen god.

– Det är glatt och vi har haft bra på fart på träningarna. Jag hoppas att vi kan ta med oss den goda känslan in i matchen.

Hur är din bild av Lindö?

– Vi har mött dem och det är ett bra lag. Vi gjorde en stark prestation i våras och det är ett lag som blandar och ger lite. De kommer gå för det och jag räknar med en tuff match. 

Skultorp möter Wreta Kloster hemma den här helgen och Ulricehamn har Falköping borta. VIF är två poäng bakom Skultorp och en poäng bakom Ulricehamn.

– Vi kan bara göra vårt, det är så jag resonerar. Vi går för att vinna de två sista matcherna och så får vi se hur långt det tar oss. Även om de andra inte möter några topplag så ska det göras och det gäller för oss också, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson. 

Jämfört med senast utgår Svea Backstad och Reta Hanno ur truppen. In kommer Mona Fenikh, Alicia Lundgren och Stina Lamberg Fjällgård. 

Fakta

Startelvan: Ida Nyman – Naomi Guander, Saga Stejdahl, Molly Levin, Elin Lindqvist – Stina Kägo Bragsjö, Julia Rosin, Alicia Strand, Sarah Falkevall – Frida Pöder, Tessa Svensson

Avbytare: Alicia Lundgren, Emmy Karlsson, Matilda Älvehag, Stina Lamberg Fjällgård, Mona Fenikh.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: