Annons:

Sök

Annons:

FBSK höll för trycket – blev seriesegrare: ”Nu ska vi fira”

FBSK firade rejält efter att ha vunnit division fyra. Foto: Privat

FBSK höll för trycket – blev seriesegrare: ”Nu ska vi fira”

Frödinge/Brantestad SK höll, som väntat, för trycket. Efter 4-0 borta mot B.O.IF är laget seriesegrare i damernas division fyra.
– Det känns fantastiskt bra, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Annons:

Inför den sista omgången i division fyra var förutsättningarna glasklara. Frödinge/Brantestad behövde plocka en poäng för att säkra seriesegern av egen kraft. Och visst lyckades laget med det.

Det dröjde förvisso till den 44:e minuten innan den notoriske målskytten Louise Andersson spräckte nollan, men därefter var det inget större snack om saken. Särskilt inte efter att Linnea Kratz utökat till 2-0 redan minuten efter att Louise Andersson spräckt nollan.

– Vi var inställda på att de skulle spela lite lägre för att försöka ta bort lite ytor och det gjorde de bra. Vi hade mycket boll i inledningen och skapade en del chanser. Jag vill inte låta kaxig, men det kändes lite som en tidsfråga innan målet skulle komma. Känslan var att vi hade bra kontroll på det. Sen var det såklart förlösande att gå till paus med en 2-0-ledning, säger Robin Blomberg.

Så firas seriesegern

I den andra halvleken gjorde Linn Uhre två mål och fastställde därmed slutresultatet till 4-0.

– Rent spelmässigt var vi bättre i andra, där höjde vi bolltempot litegrann, säger Blomberg.

FBSK vann i och med dagens seger serien med tre poängs marginal till Hultsfreds FK och Vimmerby IF B.

– Det är svårt att vinna en serie och säsongen är lång. Det har varit en bra kamp med Vimmerby och Hultsfred. Fantastiskt kul att vi lyckades ta hem serien.

Vad är det som gör att just ni vinner serien?

– Jag tycker att vi har spelat ett bra försvarsspel och att vi är bra tränade. Sen har vi offensiv spets i några enskilda spelare. Det är ett väldigt bra kollektiv och en suverän grupp att jobba med, både socialt och sportsligt.

Hur ska ni fira framgången?

– Nu ska vi ut och äta, både spelare och ledare. Ryktet säger att tjejerna ska fortsätta lite efter det. Det kan nog bli sent för dem, men inte för mig, säger Robin Blomberg med ett skratt. 

Osäkert vad som händer

Om Frödinge/Brantestad kommer att kliva upp i division tre till nästa säsong står i nuläget skrivet i stjärnorna.

– Nu ska vi fira det här och så får vi se vad som händer framöver, säger Blomberg.

B.O.IF-tränaren Daniel Wessman var relativt nöjd med sitt lags insats.

– Jag hade räknat med en mer fartfylld match. Vi var med ganska bra till den 40:e minuten, men sen släppte vi in två ganska enkla mål. I andra fick vi lite skador så vi gick runt på mycket folk. Några av tjejerna ska springa Lidingöloppet imorgon så dem höll vi igen lite på. Frödinge vann rättvist, men jag tycker ändå att vi hängde med skapligt.

Blir Wessman kvar?

B.O.IF, som startade upp sitt damlag till den här säsongen, slutade på näst sista plats med 14 inspelade poäng. Nästa säsong kommer laget att spela i division fem.

– Ska man summera året så har vi gjort det riktigt bra. 14 poäng är mer än man hade kunnat önska och tro inför säsongen. Det finns mycket att bygga vidare på och det låter som att de flesta spelarna ska vara kvar.

Blir du kvar som tränare nästa säsong?

– Vi har bara pratat väldigt lätt och kommer väl att prata mer de närmaste veckorna.

Tabellen finns HÄR.

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: