Annons:

Sök

Annons:

Tre poäng in på VIF-kontot: ”Då är det en bra säsong”

Simon Larsson gjorde 45 bra minuter. Foto: Linus Johansson

Tre poäng in på VIF-kontot: ”Då är det en bra säsong”

Vimmerby IF är borta från toppstriden i division tre sedan tidigare. Det hindrade inte laget från att plocka med sig tre poäng från bortamatchen mot Valdemarsviks IF idag.
– Framförallt var vi bra i första halvleken. I andra tappade vi lite, men vi redde ändå ut det till slut, konstaterade VIF-tränaren Fredrik Falkevall efter 4-2-segern.

Annons:

Inför matchen berättade Falkevall att han satt upp två nya mål för sitt lag inför avslutningen på division tre. Ett av dem uppnåddes i och med dagens triumf.

– För min del vore det kul om vi kan ta 40 poäng och göra 60 mål. Nu är vi uppe i 60 mål och kan vi knipa en poäng till är vi uppe i 40 poäng. Då är det en bra säsong, säger Fredrik Falkevall.

Fick en drömstart

VIF fick en minst sagt flygande start mot Valdemarsvik. Redan efter tio minuters spel ledde VIF med 2-0. Det första målet kom efter ett skott från Pontus Kägo Bragsjö som tog på en hemmaspelare och letade sig in i nät. Därefter nätade Knut Gunnarsson på hörna.

– Vi tog tag i det ganska tydligt. De hamnade lågt och vi rullade runt bollen med rätt bra fart. Då såg det bra ut. Det var skönt att få hål på dem ganska tidigt, men kanske smög det sig också på en känsla att det skulle bli enkelt.

I den andra halvleken kom Valdemarsvik ut som ett starkare lag och reducerade snabbt till 2-1.

– De kom ut rätt taggade och pressade oss hårt. Vi hade svårt att komma ifrån det bekväma spel vi kunde spela i den första halvleken. Vi blev stillastående medan de jobbade ganska hårt och då blev det som det blev.

Räddade straff

Nu spelade det ändå ingen roll för utgången av matchen. I den 77:e minuten slog Oskar Stejdahl en frispark från kanten som Haris Dreco stötte in på volley vid bortre. 3-1 var därmed ett faktum. Bara några minuter senare spelade Rickard Thuresson fint fram Ibrahim Haddar till 4-1.

Hemmalaget lyckades sedan reducera till 4-2 i den 81:a minuten och det kunde mycket väl ha blivit lite nerv i matchen mot slutet om inte VIF-keepern Gustaf Johansson räddat en straff strax därefter.

Fredrik Falkevall säger så här om plusvarianter från matchen:

– I första var alla bra. ”Gurra” gjorde det bra igen med en straffräddning. Olle (Carlsson), Theo (Lundin) och ”Thure” (Rickard Thuresson) gjorde bra inhopp. Simon (Larsson) spelade första halvlek och klarade 45 minuter på ett bra sätt. Det var mer såna grejer jag tyckte var roliga idag.

Klicka HÄR för att se tabellen.

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: