Annons:

Sök

Annons:

17-åringen matchhjälte för Vimmerby IF – ännu en gång

17-åriga Tessa Svensson satte matchavgörande 2-1 när Vimmerby IF vann borta mot Lindö FF i dag. Foto: Arkiv/Vimmerby IF

17-åringen matchhjälte för Vimmerby IF – ännu en gång

Hoppet lever ännu för Vimmerby IF i toppen av fotbollstvåan. Laget vann dagens svåra bortamatch mot Lindö FF med 2-1 och får nu hoppas på att ett mirakel sker i den sista omgången nästa lördag.

Annons:

Det har varit en fin fotbollsvecka för 17-åriga Tessa Svensson. Förra helgen dunkade hon till med ett hattrick i segermatchen mot Mariebo – hennes första A-lagsmatch från start någonsin.

I dag avgjorde hon bortamötet mot Lindö FF genom att sätta 2-1 i den andra halvleken. Dessutom passade hon fram Frida Pöder till Vimmerbys 1-0-mål i inledningen av matchen.

Vimmerby det bättre laget

– Tre poäng är så klart skönt, och det lever ju fortfarande. Nu ska vi avsluta snyggt i den sista omgången så får vi se hur långt det räcker. Jag tycker att vi är det bättre laget i 90 minuter och borde ha avgjort tidigare. Vi hade flera bra chanser och ett par skott i ribban, säger tränaren Pierre Brorsson.

– Kul att se den stabila backlinjen i dag, jag tycker att Julia (Rosin) och Alicia (Strand) gör det bra på mittfältet, Frida (Pöder) springer otroligt mycket – det var många som var duktiga, även om vi inte kommer upp i samma nivå som lag som vi gjorde förra helgen.

Så ser slutomgången ut

Inför slutomgången av division 2-fotbollen är nu läget detta:

Nuvarande tabelltrean Skultorps IF (51 poäng) har en match mindre spelad. Man spelar sin match i denna omgång i morgon hemma mot tabellfemman IFK Wreta Kloster. I den sista omgången möter Skultorp sedan tian BK Kenty borta.

Nuvarande serieledaren Ulricehamns IFK (53 poäng) har tokjumbon IF Eksjö Fotboll kvar att möta, medan Vimmerby (52 poäng) avslutar hemma mot nian Svärtinge SK.

Den aktuella tabellen hittar du här.

Fakta

Lindö FF-Vimmerby IF 1-2 (0-1)

Vimmerbys mål: 0-1 (9) Frida Pöder, 1-2 (55) Tessa Svensson.

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: