Annons:

Sök

Annons:

SVIF gjorde jobbet – nu väntar helt avgörande match

Anton Dähre gjorde tre mål när SVIF slog Ariel och gav sig själva chansen. Foto: Arkivbild

SVIF gjorde jobbet – nu väntar helt avgörande match

Södra Vi IF var piskat att vinna för att hålla hoppet om kval vid liv. Mot jumbon IF Ariel gjorde man jobbet och vann med 4-1.
– Kanske gick det lite för lätt i början, säger tränaren Peter Magnusson.

Annons:

Om det var viss anspänning i SVIF-lägret inför matchen var det inte så konstigt. Laget var piskat att slå jumbon IF Ariel för att kvaldrömmen skulle hållas vid liv. 

En viss lättnad blev det dock direkt. Redan efter två minuter satte Anton Dähre 1-0 för hemmalaget. Cirka en kvart in i matchen hade han också gjort 2-0. 

– Det var viss anspänning innan, men vi fick utdelning tidigt. Kanske gick det lite för lätt i början. Vi gick hade 2-0 och sedan blev det mycket att bara spela av matchen. Vi hade inget större tempo i det, men det är klart att det var anspänning, säger tränaren Peter Magnusson. 

Ariel reducerade till 2-1 efter en halvtimme, men precis före paus gjorde Anton Dähre sitt tredje mål för dagen och det var självklart ett psykologiskt viktigt mål att ta med sig in till paus. Med 20 minuter kvar av den andra fastställde sedan Martin Brorsson slutresultatet till 4-1.

– Det var en dag på jobbet, säger Magnusson.

Välregisserat drama

Det är minst sagt välregisserat inför slutomgången. Nu väntar nämligen ett riktigt drama mellan Hultsfreds FK och Södra Vi IF. Ett av lagen åker ur serien direkt och ett får chansen att kvala sig kvar.

HFK har det bästa utgångsläget eftersom man är två poäng före nästjumbon inför mötet på Knektavallen.

– Det är som det är. Vi måste vinna och för HFK räcker en poäng. De är i förarsättet, spelar hemma och all press är på dem. Vi ska gå ut och göra vår match. Det är 90 minuter som ska spelas och så får vi se vad det räcker till efter 22 omgångar. 

Hela laget förtjänade beröm för insatsen men Anton Dähre stack förstås ut med sina tre mål.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: