Annons:

Sök

Annons:

Brorsson hade hoppats på serieseger:

Pierre Brorsson är nöjd över säsongen hans VIF har gjort, trots att man inte lyckades vinna serien. Foto: Ossian Mathiasson

Brorsson hade hoppats på serieseger: "Tjejerna hade kunnat vara värda det"

Vimmerby IF dam hade länge greppet om förstaplatsen i division 2. Efter att flera tongivande spelare fallit bort, blev VIF dock passerade av Skultorps IF och Ulricehamns IFK. Det innebär att VIF, trots en övertygande seger i den sista matchen, slutar trea i tabellen. 
–  Vi ledde ju serien länge, så det känns såklart lite skit. Jag tycker tjejerna kunde ha varit värda en serieseger efter den här säsongen, säger tränaren Pierre Brorsson. 

Annons:

VIF vann mot Svärtinge SK, i säsongens sista match, med 5-1 efter en stark insats. Frida Pöder, Stina Kägu Bragsjö, Julia Rosin, Tessa Svensson och Sarah Falkevall noterades för VIF-målen i segern som var stabil. Att VIF vann stabilt och säkert tyckte även lagets tränare, Pierre Brorsson: 

–  Vi gör en helt okej insats. Stundtals faller vi ner lite, men annars var det stabilt skulle jag vilja säga. När vi tog i så tycker jag att vi rullar ut dem och är bättre. Sen blir det svårt att hålla upp det i en hel match när det rinner iväg lite. Men vi gör helt klart en bra insats och det kändes stabilt. 

"Känns såklart lite skit"

VIF slutar trea i tabellen efter Ulricehamn, på andraplatsen och Skultorp, som vann serien. VIF var med toppstriden från säsongens första omgång, in i det sista. VIF kan vara nöjda med säsongen i sin helhet, menar Brorsson.

–  Vi ledde ju serien länge, så det känns såklart lite skit. Jag tycker tjejerna kunde ha varit värda en serieseger efter den här säsongen. Vi förlorar tre matcher på hela säsongen. Det finns såklart insatser och resultat som man hade önskat lite mer av, men sett över hela säsongen tycker jag att vi gör det fantastiskt bra. Tjejerna har varit fantastiskt bra. 

–  Ulricehamn är bättre än Skultorp, enligt mig. Båda lagen är skickliga och vi var nära, men nådde inte hela vägen in. Det är synd, men så är det och vi kan inte vara allt för besvikna bara för det.  

Blir du kvar till nästa säsong?  

–  Vi har inte hunnit diskutera det ännu. Det får vi prata om när det här har lagt sig. Nu har mitt fokus varit på de matcher vi haft kvar och framtiden får vi diskutera sen. 

Annons:

Linus Palmér Hård

Linus.ph@hotmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: