HFK I FRITT FALL ÅKER UR IGEN - SVIF FÅR KVALA

Hultsfreds FK åker för andra året i rad ur en serie.

Hultsfreds FK är en förening i fritt fall, åtminstone sett till herrlagets prestationer. För andra året i rad ramlar HFK ur en serie och nästa säsong väntar spel i division sex. Detta står klart efter förlust med 5-0 i den helt avgörande matchen mot Södra Vi IF på Knektavallen idag. Resultatet innebär samtidigt att SVIF får chansen att försöka kvala sig kvar i division fem.

Det var en minst sagt ångestladdad match som spelades på Knektavallen i Hultsfred idag. Förutsättningarna var glasklara. Södra Vi IF behövde ta tre poäng för att klättra förbi Hultsfreds FK i tabellen och få chansen att kvala sig kvar i division fem. HFK å sin sida behövde en poäng för att säkra kvalplatsen.

Nu har vi facit. HFK ramlar för andra året i rad ur en serie och spelar nästa säsong i division sex. Därmed är man numera långt ifrån att vara kommunens bästa lag, då både SK Lojal och IF Hebe spelar i division fem nästa säsong.

För Södra Vi fortsätter säsongen och laget får nu en möjlighet att försöka kvala sig kvar i femman.

Mathiasson klev fram

Dagens match då? Ja, den vann SVIF med hela 5-0 efter bland annat tre mål av en stekhet Adrian Mathiasson.

Det tog 28 minuter innan Robin Hammar gav bortalaget ledningen i matchen. Adrian Mathiassons 2-0-mål efter 40 minuters spel var förstås psykologiskt viktigt. När Mathiasson sedan fyllde på med 3-0 i den 71:a minuten var matchen förlorad för Hultsfred. Bara några minuter senare låg även det fjärde målet bakom HFK-målvakten och även den gången var det Adrian Mathiasson som höll sig framme. Khaibar Shokran fastställde sedan slutresultatet till 5-0 i slutminuterna.

Mer om matchen kommer på sajten senare idag.