Annons:

Sök

Annons:

Bragsjö om oväntade draget: ”Ingen kris på något sätt”

David Lindgren tar över som ny huvudtränare för Vimmerby IF:s herrlag. Foto: Stefan Härnström

Bragsjö om oväntade draget: ”Ingen kris på något sätt”

Av ekonomiska skäl avbryter Vimmerby IF samarbetet med heltidsanställde tränaren Fredrik Falkevall. Ordföranden Stefan Bragsjö är orolig över ekonomin.
– Bokslutet kommer inte vara en katastrof, men inte så bra som vi kan få ut, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IF har under lång tid varit en av traktens stabilaste föreningar ekonomiskt med Bullerby Cup som en central intäktskälla. Många höjde på ögonbrynen när klubben för första gången på länge redovisade ett negativt resultat förra året och nu är man på väg mot ytterligare ett svagare år ekonomiskt än man är van vid.

Ett behov av att sänka lönekostnaderna är huvudorsaken till att Fredrik Falkevall skiljs från uppdraget som tränare för herrlaget.

– Det har värkt fram över tid. Grunden är att vi måste ta ned kostnadsmassan på våra löner. Det är ingen kris, men det är ingången i det, säger ordföranden Stefan Bragsjö. 

Vad kommer ni göra för resultat?

– Vi är tidigt in på det och jag har inga fakta. Det är ingen kris på något sätt,  men det kommer inte bli ett så bra resultat som vi förväntat oss och det är mitt ansvar som ordförande att ta tag i det.

Pekar det mot minus eller blir det inte lika stort överskott som ni önskar?

– Jag kan inte tippa exakt var det landar, jag skulle tippa kring nollresultat. Vi ska göra ett överskott varje år, punkt. Det ska vi leverera årligen för att klara investeringar och kunna utveckla föreningen. Nu hade vi ett underskott förra året och vi behöver vända den utvecklingen.

 "Det känns naturligt"

Diskussionen om David Lindgren som ny huvudtränare har intensifierats under senaste tiden.

– Det har växt fram under sista veckan och det känns naturligt. Det är en del i en större helhet där vi börjar anpassa föreningen och den bästa lösningen är intern. Han är högst utbildad, kan grabbarna och vet var vi står. Vi har en förhoppning om att vi ska stärka strukturen på annat håll i den omorganisationen vi börjat med. David kan inte sköta allt och jag är rädd om honom också.

Lindgren har varit verksamhetsansvarig i VIF under flera år, men kommer att lämna en del arbetsuppgifter i samband med detta.

– Ja så är det ju, men hur vet vi inte än. Vi går ned lite i lågvarv nu med all verksamhet, men känner att det är viktigt att det här kommer på plats. Vi håller på och skissar på hur vi ska organisera oss och vi ska ha en föreningskonferens och ett årsmöte där jag hoppas att vi är klara med den delen. 

Hur tänker du att David Lindgren ska utveckla herrlaget?

– Vi har inte kommit så långt i detalj, jag vet bara att David är ytterst kompetent, vi får ta de delarna lite successivt. Vi ska bygga på det som har varit. David är David och det ska han få vara. Vi är glada och nöjda att vi hittat hit väldigt snabbt.

Vad är målsättningen med herrlaget nästa säsong?

– Vi ska vara med och kampa på samma sätt som i år. Vi har en bra spelargrupp med många unga och spännande spelare. Det var en bra säsong i år och vi ska bygga vidare på det.

Hur mottogs beskedet om Lindgren i truppen?

– Det är en väldigt speciell situation. Fredrik har varit en viktig del, David och Fredrik har jobbat tajt och det här är styrelsens beslut. Många spelare blir överraskade, men de känner David så jag tycker att det mottogs på ett nyfiket och positivt sätt.

Har det funnits någon kritik mot Falkevalls ledarskap?

– Jag har inte fått någon sådan samlad bild och jag märker på reaktionen att man är överraskad.

Hur ser det ut på spelarsidan?

– Det vore skönt att vi skulle få med oss huvuddelen av gruppen, bland annat hoppas jag att vi får med oss vår lagkapten Oskar Stejdahl och rutinerade Rickard Thuresson.

Har några spelare gällande avtal?

– Ja, men jag har inte detaljkunskap om det.

Fotnot: David Lindgren har avböjt intervju ikväll. En intervju med Fredrik Falkevall kan du läsa här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: