Annons:

Sök

Annons:

  • Tre nyckelspelare har redan lämnat klartecken – skyttekungen uppvaktas av division 4-klubb

    Arvid Eckerstig har gett tummen upp. Han fortsätter i HFK 2025. Foto: Arkivbild

  • Tre nyckelspelare har redan lämnat klartecken – skyttekungen uppvaktas av division 4-klubb

    Yassin Jalil Kader har tränat med Gullringens GoIF.

Tre nyckelspelare har redan lämnat klartecken – skyttekungen uppvaktas av division 4-klubb

Hultsfreds FK hade ett första möte efter den svårsmälta degraderingen till division 6 i går. Efter det står det klart att nyckeltrion Charlie Olsson, Arvid Eckerstig och Filip Fungmark fortsätter i klubben. Däremot kan skyttekungen Yassin Jalil Kader vara på väg till division 4. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Hultsfreds FK bildades 1974 efter en sammanslagning. Sedan dess har klubben, med många säsonger i bland annat division 3, aldrig varit nere på den lägsta nivån.

Så blir det 2025 efter den oerhört jobbiga degraderingen till division 6. Nu försöker klubben samla kraft och mod för ett snabbt återtåg. 

Under torsdagskvällen hölls ett möte med den befintliga spelartruppen. 

– Det har varit mycket grubblande och tänkande, framför allt i söndags kväll. Men vi tog snabbt beslut om det här mötet för att lufta och dryfta saker framåt. Det var ett bra möte vi hade, säger Janne Olsson i HFK:s fotbollssektion. 

Redan nu har tre nyckelspelare lämnat klartecken för att vara med på HFK:s resa. Det rör sig om lagkaptenen Charlie Olsson, tidigare VIF-spelaren Arvid Eckerstig och division 2-meriterade Filip Fungmark. 

– Det betyder jättemycket att vi med säkerhet vet att dessa tre bli kvar. De har varit med och har erfarenhet. De visar också de andra grabbarna att de tar ansvar i situationen och det sänder bra signaler.

Skyttekungen kan försvinna

Däremot kan skyttekungen Yassin Jalil Kader, som vräkte in mål trots nedflyttningen, vara förlorad. Gullringens GoIF har meddelat HFK att man är intresserat av hans signatur.

– Jag vet att han varit där och tränat någon gång, men det är bara Gullringen som hört sig för vad jag vet. Han kanske tar chansen där, det skulle jag tro. Även om jag skulle avråda honom. Det är lätt att stirra sig blind på att han gjorde si och så många mål. Jag säger inte att han inte är bra, för det är han och det finns stor utvecklingspotential, men det finns också mycket att lära fortfarande. Det kanske han kan få i Gullringen, men det finns också en risk att han hamnar på bänken. 

Janne Olsson vet även att intresse finns för unge ytterbacken Enock Jörgensen.

– Jag tror att han också har varit med och tränat där. Jag förstår intresset för han kanske hade bäst utveckling i hela laget. Han är duktig, men jag skulle gärna se att man tar det lugnt något år till. 

Ska ha testmatch

I övrigt är det svårt att tyda signalerna från spelartruppen, menar Janne Olsson.

– Vad man säger nu kanske inte stämmer om en månad när frimånaden kommer. Det har jag varit med om tidigare, men jag hoppas att en del spelare är kloka och inser att det finns mycket att lära fortfarande. Man ska inte stirra sig blind på femman eller sexan i seriesystemet, utan tänka på sin egen framtid först och främst. Här finns chansen att växa till sig både fysiskt och kunskapsmässigt ett år till. 

En hel del rutinerade pjäser har ställt upp för Hultsfred i femman, men det är inte tanken att de ska fortsätta, enligt Janne Olsson. 

– Det är inte framtiden utan nu får vi ta det vi har i sexan. Vi var tvungna att ha med dem för att ha chansen att hänga kvar. 

Inom kort ska Hultsfred ha en testmatch. 

– Vi har inte fått tag i alla klubbar, men det är folk runt omkring här. Jag vet inte vad alla heter, men vi ska ha en testmatch i nästa vecka.

Vill behålla Larsson

HFK vill gärna behålla Anders Larsson som tränare. 

– I det stora hela var det jättenöjt från spelartruppen kring staben vi har. Det finns alltid småsaker man vill ändra, men överlag fanns inget negativt. 

Hur ser du på chanserna att få behålla honom?

– Han tycker lite att det är hans fel, men så tycker inte jag att man kan säga. Han har revanschlust vet jag, men sedan är det inte säkert att det innebär att han tackar ja. Men det ökar chanserna i mina öron i alla fall. 

Ambitionen alldeles oavsett är att omedelbart lämna den allra lägsta nivån i lokalfotbollen igen.

– Naturligtvis har vi det och pojkarna har potential för det. Det som har fattats är kunskap och erfarenhet och det är det man börjat bygga på sig nu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: