Annons:

Sök

Annons:

Efter ett års uppehåll – han återvänder till VIF i ny roll

Patrik Gunnarsson kliver tillbaka in i Vimmerby, den här gången som assisterande tränare. Foto: Ossian Mathiasson

Efter ett års uppehåll – han återvänder till VIF i ny roll

Ett års uppehåll från fotboll fick räcka för Patrik Gunnarsson. Nu återvänder han till Vimmerby IF som assisterande tränare till David Lindgren.

Annons:

Målillabon Patrik Gunnarsson var huvudtränare för Vimmerby IF i tre säsonger. Tanken från början var att han skulle vara assisterande tränare, men Johan Karlsson Törndal hoppade av och ”PG” fick huvudansvaret.

Förra säsongen satsade Vimmerby IF på en heltidsanställd tränare i Fredrik Falkevall som hade Mats Nilsson som assisterande. Förra veckan blev det klart att Falkevall försvinner av ekonomiska skäl och ersätts av David Lindgren. Det öppnade för Patrik Gunnarsson som assisterande tränare, vilket Vimmerby Tidning var föst med att berätta.

– Efter några dagars tänkande så blev det så. Det kommer lite som en överraskning, men det är alltid trevligt att få lite tankar på fotboll igen. Förra året är första gången jag varit utanför fotbollen på många år. Från början var det lite jobbigt, det blir rätt tyst och man är van vid att göra de här grejerna. Det blir mycket tid över, säger han.

"Missat två bortamatcher" 

Laget har Gunnarsson följt mycket nära ändå, delvis eftersom han har sin son Knut i truppen.

– Jag tror att jag har missat två bortamatcher så jag har sett det mesta.

Hur ser du på att bli assisterande?

– Det var den rollen jag skulle ha egentligen för tre år sedan, men sedan växte jag in i den andra rollen också. Det känns som att jag behärskar den rollen rätt bra och kan mana på och få spelarna att bli bättre med enkla medel. David får lägga upp det och vi ska diskutera detaljerna lite mer framöver. Vi är rätt lika och vet var vi har varandra. Vi är drivande och vill att det ska vara påkopplat.

"Varit ganska tyst"

”PG” tror att Vimmerby kan ta med sig flera positiva bitar från Falkevalls ledarskap.

– Jag tycker att det har varit bra, man ser att Fredrik är en duktig tränare med analyser och matchmässigt också. Det är synd att de dippade lite efter sommaren. Lagmässigt har de haft en bättre trupp jämfört med åren innan med bra nyförvärv och några som har blommat ut. Säsongen får de vara nöjda med, även om de gärna kunde ha varit med hela vägen.

Vad kommer ni ta med er från det här året?

– Det handlar om Fredriks taktiska drag. Han är väldigt duktig på det. Laget har haft ett bra år med hans kunskap och det kommer vi kunna bygga vidare på. Sedan tror jag vi behöver få in lite mer energi. Vissa matcher har det känts rätt slätstruket och varit ganska tyst. Man har lite olika ledarstilar givetvis, men jag tycker att vi kan skapa mer positiv energi.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: