Annons:

Sök

Annons:

SVIF räddade kontraktet efter drömstart: ”Stor beundran”

Södra Vi IF tog sin andra raka kvalseger och säkrade division fem-kontraktet.

SVIF räddade kontraktet efter drömstart: ”Stor beundran”

Södra Vi IF behåller sin division fem-status. Det står klart efter att laget vunnit den avgörande kvalmatchen mot Fårbo FF hemma på Ulfveskog med 2-1.
– Jag känner mest en stor beundran över hela laget att de kunde klara av det här, säger tränaren Peter Magnusson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Förutsättningarna var glasklara inför dagens avgörande. Södra Vi IF behövde en poäng för att behålla sin division fem-status även nästa säsong.

– Vi gick ut för att vinna matchen. Matchplanen var att spela lite tillbakadraget och utnyttja deras misstag. Vi försökte komma ut från start och ligga rätt hela tiden. Det är kanske inte ett spel som är så roligt att titta på, men det har varit vägvinnande den senaste tiden, konstaterar Peter Magnusson.

SVIF fick utan tvekan en drömstart på matchen. Redan efter fem minuters spel klev den spelande sportchefen Ossian Mathiasson fram och satte dit viktiga 1-0.

– Skönt att få den starten i ett så pressat läge. Och kul att just Ossian, som har det största Södra Vi-hjärtat av alla, fick göra målet.

Bara tio minuter senare utökade Hannes Stefansson till 2-0.

– Målet kom efter en hörnvariant som vi lyckades göra mål på för andra matchen i rad, säger Peter Magnusson nöjt.

Berömde hela laget

Fårbo reducerade till 2-1 i slutminuten av den första halvleken, men kom aldrig närmare än så. SVIF vann matchen med uddamålet och plockade därmed maximala sex poäng i kvalspelet.

– Det var väl inte många som trodde på det här i somras. Vi ska inte vara så långt ned i tabellen som vi var, men med skador och jobb med mera så kan det bli så. Till slut fick vi ihop det bättre nu på hösten.

Hur är känslan nu?

– Jag känner mest en stor beundran över hela laget att de kunde klara av det här och komma ur den mentala pressen de haft på sig. De ska ha en stor eloge för det och hela laget ska ha plus för moralen de visade idag.

Oklar framtid

Om Peter Magnusson fortsätter som tränare i Södra Vi IF över säsongen 2025 är inte klart i dagsläget.

– Vi har inte pratat om det utan har haft full fokus på att klara oss kvar i division fem, säger Magnusson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: