Annons:

Sök

Annons:

Strömsten kritisk mot DSK: ”Märkligt uttalande”

Pelle Strömsten tycker att det är märkligt när Djursdala säger att Boston inte varit i kontakt med dem. Foto: Sebastian Ekberg

Strömsten kritisk mot DSK: ”Märkligt uttalande”

Att BK Boston inte har tagit kontakt med Djursdala SK gällande de potentiella värvningarna av Joakim Hammar och Jonatan Green tillbakavisar Pelle Strömsten i BKB.
– Att påstå att inte vi har varit i kontakt med dem och vidtalat övergångarna ser jag som ett märkligt uttalande från DSK, säger han till DV.

Annons:

Djursdala SK ser ut att drabbas av två tunga tapp strax före seriepremiären i division 5. Joakim Hammar och Jonatan Green har bestämt sig för att spela med BK Boston i division 6 men Djursdala har dock inte släppt spelarna än. 

– De har skickat in en övergång i systemet, men vi måste godkänna den och jag kan tycka att man pratar med en förening först, sa Fredrik Milton, sportsligt ansvarig i DSK, till DV i går.

"Vem ringde gällande Abdels övergång?"

Pelle Strömsten i Boston vill nu bemöta Djursdalas uttalanden gällande Greens och Hammars övergång. 

– Att vi går ut med det i sociala medier innan allting är klart är inte optimalt. Men gällande Greens övergång så ringde jag och pratade jag med Göran Svensson (lagledare i DSK) om det i tisdags. När det gäller Hammars övergång så ringde vår tränare Robin Olsson till Fredrik Milton i går och pratade med honom i drygt tio minuter. Att då påstå att inte vi har varit i kontakt med dem och vidtalat övergångarna ser jag som ett märkligt uttalande från DSK. Även Green och Hammar underrättade sina beslut för DSK, säger Pelle Strömsten. 

Strömsten fortsätter och tar upp ett annat ärende som hände tidigare under säsongen där Abdel Ijdbara gick i motsatt riktning – från Boston till Djursdala. 

– När ”vi ändå är igång och kastar sten i ett glashus” så vill jag gärna kolla med DSK vem som ringde från dem till BK Boston gällande Abdel Idjbaras övergång? Jag fick i alla fall inget telefonsamtal eller mejl från DSK, men jag okejade ändå övergången på fem minuter utan tjafs. Det måste ju ändå få vara spelarnas vilja som ska få råda. Sedan har jag full förståelse att detta är tungt tapp för DSK precis innan serien drar igång, säger Strömsten. 

"Deras vilja ska hamna i fokus"

Robin Olsson får sedan Rory Barrazas avhopp bära huvudansvaret som tränare i Boston och förstår inte riktigt vad Djursdalas problem är.

– Jag tycker att det är tråkigt. Det är killarna det handlar om och det är deras vilja som ska hamna fokus, inte oss som föreningar. Jag tycker inte man ska sätta stopp för vad de vill göra.

Har du förståelse för hur DSK ser på den uppkomna situationen?

– Jag förstår att det är tungt att tappa sådana tongivande och duktiga fotbollsspelare så tätt inpå seriepremiären. Att påstå att ingen kontakt tagits ställer jag mig frågande till, då jag personligen pratade med Milton (Fredrik) i går.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: