Annons:

Sök

Annons:

”Finns säkert en och annan som vill tackla till mig lite extra”

Tuna-spelaren Filip Ingemarsson möter sina tidigare lagkamrater i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

”Finns säkert en och annan som vill tackla till mig lite extra”

IFK Tuna mot Hultsfreds FK. För Filip Ingemarsson betyder det möte med sina tidigare lagkamrater.
– Det finns säkert en och annan som vill tackla till mig lite extra, det är lika bra att jag är förberedd på det, skrattar Filip Ingemarsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Förra säsongen var Filip Ingemarsson en viktig spelare i Hultsfreds FK. Att det inte skulle bli någon fortsättning i HFK den här säsongen stod klart ganska tidigt och i början av april blev Ingemarsson klar för seriekonkurrenten IFK Tuna. I kväll möts de båda bottenlagen på Tunhamra.

– Det ska bli kul. Jag tänker väl inte så mycket mer än att det är två lag som är i desperat behov av poäng. Vill man inte bli kvar i botten är det nog bäst att ta tre poäng i dag, säger Filip Ingemarsson.

Vad förväntar du dig för typ av match?

– Jag vet inte riktigt. De blir lite mindre ”kampiga” när ”Chrille” (Christopher Einarsson) inte är med. Nu blir det nog mer rivigt istället för tufft. Sen är det ett derby och alla kommer vilja gå in i duellerna, jag räknar med lite smällar och en del kamp.

Blir det speciellt att möta HFK för dig?

– Det är ett väldigt bra gäng så av den anledningen blir det lite speciellt. 

”Väldigt besviken”

IFK Tuna har bara plockat fyra poäng på sina sex första matcher och det är inget som Filip Ingemarsson är nöjd över.

– Jag är väldigt besviken. Det känns inte alls som att vi har fått utdelning på de chanser vi skapat och därmed har vi inte heller fått med oss de poäng som jag tycker att vi har varit värda.

Hur ska ni besegra Hultsfred i kväll?

– Det som gäller för oss är att hålla humöret uppe. Vi har fler erfarna och rutinerade spelare som har varit med högre upp och mer kvalité i laget än HFK så på det sättet borde det vara fördel för Tuna. Men vi måste ta kampen också och jobba hemåt, det går inte bara att ta jobbet i offensiven. HFK kommer att ta sitt jobb så gör vi inte det blir det tufft, säger Filip Ingemarsson.

Värt att notera är att Tunas nyförvärv från Vimmerby IF, Victor Gustavsson, är spelklar till kvällens match. Tränaren Michael Milton meddelar att han kliver in från start i anfallet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: