Annons:

Sök

Annons:

Han hyllar Södra Vi: ”De bör vinna serien”

Anton Brorsson öppnade målskyttet för Södra Vi IF i dag. Foto: Jakob Karlsson

Han hyllar Södra Vi: ”De bör vinna serien”

Storebro hade inte mycket att sätta emot i kvällens derby mot Södra Vi. Tränaren Torbjörn Pettersson hyllade motståndet.
– Jag sa redan innan säsongen att Södra Vi bör vinna serien, säger han.

Annons:

Med många spelare på frånvarolistan hade Storebro stått inför en mycket svår uppgift oavsett motstånd i kväll. Att det var Södra Vi som väntade på bortaplan gjorde förstås saken ännu värre. 3-0 speglade matchen väl. 

– Vi har tre ordinarie spelare och jag tycker att vi gör det man kan begära och vi krigar bra. Det blir svårt när vi har så många borta, vi skapar egentligen ingenting och Södra Vi är tunga att möta, säger SIF-tränaren Torbjörn Pettersson. 

"Spelarna är i rätt ålder"

Pettersson är imponerad av SVIF:

– Jag sa innan säsongen att Södra Vi bör vinna serien. De är som Storebro för ett antal år sedan. De har en kontinuitet och har fått in några tillskott och spelarna är i rätt ålder. Vi är inne i en generationsväxling och har några unga killar som är på väg att komma in i det.

Positivt för Storebro är att Kim Wickström kommit tillbaka till klubben efter en kort sejour i Boston, men laget lär få kämpa i botten hela säsongen.

"Sjönk ned i deras tempo"

På andra halvan av tabellen finns nykomlingen Södra Vi som inte behövde förta sig i afton. Laget är fortfarande obesegrat. 

– Det var lite lojt och vi kanske fick en för bra start. Vi sjönk ned i deras tempo och trodde kanske att det skulle gå enkelt. Jag är nöjd med att vi håller nollan och att vi gör tre mål trots att spelet inte var så bra, säger Peter Magnusson, tränare i SVIF.

Hans son, Storebrospelaren Albin Magnusson, får beröm för sin insats medan kollektivet lyfts fram i SVIF.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: