Annons:

Sök

Annons:

Förändring av cupen ger uppsving – när VIF fyller 100 år

Totalt 650 funktionärer arbetar med årets jubileumsupplaga av Bullerby Cup. Foto: Simon Henriksson

Förändring av cupen ger uppsving – när VIF fyller 100 år

Nya mål ska firas. Briljanta passningar ska slås. På torsdag börjar den 43:e upplagan av Bullerby Cup i Vimmerby – i år med 190 lag.
– Det är ett uppsving för oss med jubileumsupplagan, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Annons:

Första gången ungdomsturneringen spelades var 1977. På torsdag, år 2019, är det dags för ännu en för många oförglömlig fotbollscup i Vimmerby. 

I år firar Vimmerby IF hela 100 år och i och med det blir årets cup en jubileumsupplaga. Den stora förändringen är att cupen i år också innehåller 13- och 14-årsklasser. Drygt 40 lag är anmälda till de äldre klasserna, där resultat och vinnare kommer att utses.

– Det är ett uppsving för oss. Vi går från 166 lag till 190 lag, berättar cupgeneralen Leif Carlsson.

VIF har också redan bestämt sig för att fortsätta med samma koncept 2020.

– Om vi kommer fortsätta längre än så vet jag inte, men det är troligt. Det är inte så dumt. Vi har bestämt oss för att fortsätta köra det nästa år.

500 matcher spelas

Naturligtvis kommer det – som vanligt – att vara turnering för flickor och pojkar som är tio respektive tolv år gamla också. Flest lag finns i P10- och P12-klassen. Totalt ska drygt 500 matcher spelas och 3 000 spelare och ledare deltar i cupen.

– Det visar sig att det finns ett stort intresse för cupen. Att satsa även på 13- och 14-åringar blev en lyckoträff, utan de drygt 40 lagen skulle vi ha haft ett litet tapp.

Satsningen har också inneburit en del investeringar.

– Där spelar man nio mot nio, så vi kommer att ha fem nio mot nio-planer.

"Skapar ett mervärde"

En annan nyhet är att Bullerby Cup samarbetar med Vimmerby Handel, turistbyrån och Vimmerby kommun för att ha ett informations- och aktivitetstorg på torget. 

– Det handlar om att skapa ett mervärde för våra besökare, inte nödvändigtvis för spelare och ledare utan för de anhöriga. Det är helt nytt för i år och det är för att vi ska kunna erbjuda mer för våra besökare.

Dessutom blir det ett lästält på Ceosvallen igen och det blir uppdelade discon för åldersgrupperna. Totalt kommer 22 spelplaner att användas under cupens fyra dagar. 19 av dem finns på Ceosvallen och tre på Vimarvallen. 

Återigen har VIF ett samarbete med Södra Vi IF, Frödinge/Brantestads SK och Storebro IF. Totalt arbetar cirka 650 funktionärer med årets upplaga.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: