Annons:

Sök

Annons:

Blytunga poäng på spel för VIF:

Anna Karlsson är tillbaka i startelvan när VIF spelar måstematch.

Blytunga poäng på spel för VIF: "Är som en cupmatch"

Jumbon mot nästjumbon. Det är oerhört viktiga poäng som står på spel när Vimmerby IF ställs mot Sjömarken på bortaplan.
– Det är lite cupmatch över det, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Vimmerby IF:s damer är i en prekär situation i division 1. Laget är sist i tabellen och har bara spelat in sju poäng på 15 omgångar.

Tränaren Jonas Karlsson har länge pratat om de viktiga matcherna mot de andra bottenlagen. I morgon är det dags för en sådan när Sjömarken, en poäng mer än VIF, väntar på bortaplan.

– Nu kommer de här matcherna på rad. Det är kul att det gäller något för oss. Med sju poäng på 15 matcher borde man vara avhängd nästan, men vi har fortfarande chansen och är tacksamma för det. Det här blir lite av cupmatcher för oss, det är jätteviktiga för oss. Ska man vara ärlig kanske vi måste vinna båda som vi har på tur, säger Jonas Karlsson.

Sjömarken är ett av två lag VIF betvingat den här säsongen. Hemmamatchens vann med 2-0, men matchen är mest ihågkommen som den Nathalie Johansson gick sönder i.

– Vi ägde spelet i 90 minuter då och jag hoppas att vi kan hitta tillbaka till det. Jag tycker att vi har gjort bra prestationer och har en bra träningsmånad bakom oss. Vi kommer närmare och närmare en seger. Jag är ganska övertygad om att det blir en jämn match.

"Tjejerna gillar läget"

VIF-tränaren har ingen större koll på nästjumbon.

– Jag har forskat lite, men min huvudsakliga bild är från förra matchen mot dem. Vi måste nästan ha tre poäng och nu är det måsten. Jag tror att tjejerna gillar läget, att vi har allt att vinna. Ingen räknar med att vi ska hänga kvar, men vi har den mentaliteten att det är vi mot resten nu. Jag hoppas att vi kan få lite tur med oss, det har vi gjort oss förtjänta av. 

Truppläget ser bättre ut. Anna Karlsson är tillbaka efter sina problem och går direkt in från start. Även Tilda Föghner, Stina Kägo Bragsjö och Moa Thorstensson är åter i truppen. Däremot saknas Frida Pöder, då hon är bortrest. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: