Annons:

Sök

Annons:

Han är Vimmerbys huvudspår som tränare:

Johan Karlsson Törndahl är det hetaste spåret för Vimmerby IF i jakten på en ny huvudtränare. Foto: Ossian Mathiasson

Han är Vimmerbys huvudspår som tränare: "Gemensamt intresse"

Vimmerby IF:s herrar är på jakt efter en ny huvudtränare till kommande säsong. Huvudspåret? Johan Karlsson Törndahl, som nyligen har lämnat sitt uppdrag i Västerviks FF och är i diskussion med Vimmerby IF.
– Det finns helt klart ett intresse från båda håll. Vi är ute efter någon som vi kan satsa långsiktigt på, säger David Lindgren i Vimmerby IF.

Annons:

På fredagen var Västerviks-Tidningen först med nyheten om att Johan Karlsson Törndahl lämnar Västerviks FF, topplag i division 4, med anledning av att han är i kontakt med en annan klubb inför kommande säsong. 

"Johan har meddelat oss att han kan hamna i en jävsituation med tanke på den aktuella klubben. Han vill inte sätta sig i den situationen", sa Andreas Andersson i Västerviks FF till Västerviks-Tidningen. 

På väg till VIF

När Dagens Vimmerby/Dagens Västervik var i kontakt med David Lindgren i Vimmerby IF vid lunchtid på fredagen bekräftade han att det fanns ett intresse från båda parterna. 

– Efter en säsong med strul på ledarsidan så ser vi att Johan är en av få ledare i regionen med rätt egenskaper för att utveckla spelarna individuellt och få ihop det som lag. Vi vill ha så mycket som möjligt färdigt för att få till en omstart under 2020 och då är Johan rätt person, säger David Lindgren. 

Men han påpekar att kontraktet inte är påskrivet. 

– Nej, inget är färdigt. Vi har stämt av från båda håll och det känns som att vi trivs bra med varandra.

Hur sannolikt är det att Johan blir VIF:s nye huvudtränare?

– Jag tror att det finns ett gemensamt intresse från båda håll så det är inte orimligt att tro att vi ska komma överens. Vi har haft kontakt under ett tag eftersom vi har vetat om att lösningen med "JC" (Johan Carlsson) var tillfällig.

"Många står under kontrakt"

Vimmerby ligger med några omgångar kvar av division 3 på nedflyttningsplats, lika många poäng som Skärblacka på säker mark och Tranås på negativ kvalplats. 

– Truppen är i mina ögon alldeles för bra för att ligga i de nedre regionerna. Med rätt ledarskap och kanske några nya namn så ska vi vara med och kriga i toppen igen. Vi behöver ett lag i förbundsserierna. Både spelare och ledare vill klara ut den nuvarande säsongen först. Det är många spelare som står under kontrakt, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: