Annons:

Sök

Annons:

Hungriga spelare ska få igång Tuna:

Tobias Ekström vill få in fem-sex nya spelare till IFK Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Hungriga spelare ska få igång Tuna: "Ser möjligheten att bli bäst"

IFK Tuna hade många nya ansikten på provspel på gårdagens testmatch på Arena Ceos. Tobias Ekström i sportgruppen vill att konkurrensen höjs med hungriga, träningsvilliga spelare.
– Vi vill ta hit spelare som vill träna och kan sätta press på våra befintliga spelare, säger Tobias Ekström.

Annons:

De lokala fotbollslagen jobbar för fullt med trupperna till nästa säsong. Ett av lagen som visar framfötterna är division 4-laget IFK Tuna, som bjöd in många lokala fotbollsspelare till en testmatch på Arena Ceos på lördagen. 

Tanken med matchen var att låta de nya spelarna visa upp sig så mycket som möjligt. Här finns gårdagsartikeln med provspelarna som har fångat Tuna-ledningens intresse och visade upp sig. 

– Det är många nya ansikten. Vår ambition är att knyta till oss fem-sex nya killar. Vi har funderat på vilka spelare som skulle tillföra något hos oss, säger Tobias Ekström. 

Ingen spelare är klar

Tuna gör sig redo för en toppstrid i division 4 och vill utmana om titeln som kommunens bästa fotbollslag i och med Vimmerbys IF:s degradering. 

– Vi vill öka konkurrenssituationen för att trigga våra egna spelare till att börja träna mer, då krävs det att vi plockar in fem-sex nya spelare. Vi ser möjligheten att kunna bli kommunens bästa lag och i slutändan kan det till och med leda till avancemang, säger Tobias Ekström. 

Ingen spelare är, enligt Ekström, helt klar för en övergång till Tuna men det är ett arbete som pågår för fullt. 

Skicklig mittfältare testspelade

I dagsläget har Tuna bara en målvakt i form av Tobias Thuresson med anledning av Mikael Karlssons flytt till Helsingborg. Tunakillen Johan Carlsson, som har stått i BK Boston i år, och Hultsfredsmålvakten Viktor Lockström vaktade varsin målbur på lördagen. 

– Vi känner att vi behöver få in ytterligare en målvakt, säger han. 

Flera intressanta spelare fanns med på matchen, bland annat IFK Oskarshamns spelskicklige innermittfältare Habib Askar, vars lag trillade ner i division 5 via kvalspel. 

– Han är väldigt duktig och det vet vi om. Vi har mött IFK Oskarshamn i år och det är Pierre (Ringström) som har tagit kontakt med honom. Han är trygg med bollen och kan dribbla bort två spelare på mitten när han vill. 

Hur sannolikt är det att han kommer till er?

– Jag vet egentligen inte, detta är första mötet som vi har med honom. Vi ska prata med provspelarna efteråt, ta dem på pulsen och se vad de vill. Det finns helt klart ett intresse från vår sida, säger Ekström. 

Hoppas på Ted och Filip

Filip Ingemarsson spelade vårsäsongen med Tuna innan han återvände till Hultsfred och stod vid sidan och bevittnade träningen. 

– Han har problem med ett knä. Fille” vill vi ha tillbaka, det är klart. Han gjorde en fantastisk vårsäsong hos oss. Han spelade bara vårsäsongen men han svarade för säkert 15–20 assists. Det är helt galet. Han känner gruppen och gruppen tycker om honom. 

Vad händer med Ted Åström Åberg?

– Vi vet var vi har varandra och han har sagt att han inte ska ta något beslut förrän i december. Han vill se hur det ser ut i de andra lagen. Vi vill givetvis att han stannar kvar. 

Ledarstaben ska förstärkas

Även nästa säsong leds Tuna av Mattias Gustavsson och Michael ”Mulla” Milton. Ekströms förhoppning är utöka ledarstaben. 

– Vi vill ha in en pusselbit till i ledarstaben med tanke på att ”Mulla” är i ishallen under så stor del av säsongen, både på vintern och även i augusti. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: