Annons:

Sök

Annons:

Tuna tappade tvåmålsledning – på tio minuter

Anton Carlsson och IFK Tuna deppar efter att ha tappat 4–2 borta mot Sommen. Foto: Linus Johansson

Tuna tappade tvåmålsledning – på tio minuter

Med 20 minuter kvar talade allt för att Tuna skulle ta en säker seger borta mot Sommens AIF. Men efter en slarvig avslutning tappade Tuna 4–2 till 4–4. – Det känns väldigt onödigt, säger tränaren Michael Milton.

Annons:

IFK Tuna hade både 3–1 och 4–2 under den andra halvleken. Men som bekant är det ställningen efter 90 minuter som räknas i fotboll. Sommen kom tillbaka och hämtade upp till 4–4 under matchens sista 20 minuter.

– Vi är lite lata emellanåt och tar inte jobbet riktigt. Ska vi vara med i toppen kan vi inte tappa så här många poäng i onödan. Vi borde ha dödat matchen.

Vad hände?

– De lyfte upp folk och vi blir lite bekväma och lämnar backlinjen ensam. Vi tar inte jobbet riktigt och går bort oss. Vi måste kunna stänga en sådan här match.

Lätt skadad

Dagen började inte bra för Tuna. Jesper Lätt fick kliva av med ett ont lår redan på uppvärmningen och Sommen tog ledningen tidigt. Därefter repade de blåvita mod och spelade riktigt bra under den sista halvtimmen av första halvlek.

– Vi trillade boll riktigt bra och hittade upp till forwards. Vi har många lägen där vi är nära att löpa igenom och gjorde det några gånger också. Spelmässigt var det inte så jättedåligt.

”Får komma igen”

Efter två mål av Martin Carlsson var Tuna i ledning i paus. Brorsan Anton utökade till 3–1 i början av andra och Mattias Myrén satte 4–2-målet i den 70:e minuten. Då trodde många att matchen var avgjord, men Sommen kom alltså ikapp.

– Det här var inte roligt, men vi får repa nytt mod och komma igen, säger Milton som inte ansåg att någon spelare förtjänade lite extra beröm.

Även Sebastian Lätt fick kliva av matchen efter att ha skadat sitt ena knä.

Tunas tabellposition hittar du här: http://www.dagensvimmerby.se/sport/tabeller/div-4/

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: