Annons:

Sök

Annons:

Lokal division 5-serie förändras i förbundets nya förslag

IFK Österbymo placeras i den nordöstra division 5-serien samtidigt som TB 2020 flyttas till den sydöstra serien. Foto: Jonas Karlsson/Arkiv

Lokal division 5-serie förändras i förbundets nya förslag

Timmernabben/Blomstermåla (TB 2020) ut och IFK Österbymo in. Det är förändringarna som Smålands Fotbollförbund gör i division 5.

Annons:

När Blomstermåla IK avanmälde sin plats i division 4 för att i stället gå ihop med Timmernabbens IF och bilda TB 2020 i division 5. Den vakanta division 4-platsen har tagits av IFK Borgholm och vakansen efter Borgholm i division 5 har tagits av IFK Österbymo, som stod på trea på vakanslistan efter Alstermo och Ariel. 

I reviderat serieförslag har tävlingskommittén placerat Österbymo i division 5 nordöstra och flyttat Timmernabbens IF/Blomstermåla IK till division 5 sydöstra. 

– Tävlingskommittén har valt att göra så lite åverkan som möjligt. Nu har klubbarna en vecka på sig att kommentera och lämna synpunkter, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund. 

Österbymo trillade ur division 4 som nykomling 2018 och degraderades även från division 5 via ett tungt kvalspel. Nu blir Ydreklubben kvar i division 5 efter att ha tackat ja till den vakanta division 5-platsen. 

Serieförslaget till division 5 nordöstra ser ut så här: Boston, Djursdala, Fårbo, HM IS, Hultsfred, Stjärnan, IFK Oskarshamn, Målilla, Lojal, Storebro, Södra Vi och Österbymo. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: