Annons:

Sök

Annons:

VIF tappar trio och får tillbaka spelare

Sofie Johansson har spelat i Vimmerby IF i två år. Nästa säsong ska hon tillhöra Tjust IF FF i division 2. Foto: Ossian Mathiasson

VIF tappar trio och får tillbaka spelare

Frimånaden har gett både positiva och negativa besked för Vimmerby IF. Flera spelare är tillbaka och det finns tre spelare som har deklarerat att de lämnar. 

Annons:

Det är på Vimmerby IF:s hemsida som de presenterar en mängd nyheter på frimånadens sista dag. 

Målvakten Sofie Johansson, med två säsonger bakom sig i VIF-dressen, tackade för sig tidigare i veckan och går till seriekonkurrenten Tjust IF FF. 

”Absolut största skälet är resorna, hon bor och jobbar i Västervik. Hon kommer skriva på för Tjust där det är fler att samåka med. Hur stor satsningen blir där får vi se. Vi kommer sakna henne och hennes pannben”, srkiver VIF på sin hemsida. 

Tappar duo till Västervik

VIF tappar också Amanda Lundberg och Thea Ring, som går till Västerviks Damfotboll i division 4. Lundberg har fungerat som resursspelare de senaste åren och spelat några b-lagsmatcher och Ring kom från Ankarsrum för två år säsonger sedan. 

Tillbaka i VIF-dressen är Wilma Hjelm, Olivia Ekberg och Emilia Nilsson. 

”Emilia Nilsson är om några månader troligen helt återställd. Hon har haft stora problem med sitt knä, men är sedan en tid tillbaka nyopererad och rehaben går riktigt bra. Emilia gör allt för att komma tillbaka. I mitten på april borde hon vara redo för matchspel om allt går som det ska. Det känns riktigt gött att få tillbaka denna duktiga och ambitiösa allroundspelare. Det får nästan räknas som nyförvärv”, skriver VIF. 

Lyckosam årskull spelar med a-laget

Tanken är också att Kajsa Gunnarsson, nybliven mamma, spelar med VIF när hon känner att det är dags för fotbollsspel igen. 

Den framgångsrika årskullen, med spelare födda 2005, får träna och spela med seniortruppen under kommande säsong. 

”Alla har bevisat att steget inte alls är för stort för denna grupp. Som det känns nu kommer alla vilja ta steget upp till senior, vilket gläder oss mycket”, skriver klubben. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: