Annons:

Sök

Annons:

EFTER BESLUTET – KAN SPELA INOFFICIELLT KM

Södra Vis tränare Peter Magnusson vill skapa en träningsserie med kommunens lag. Foto: Arkivbild

EFTER BESLUTET – KAN SPELA INOFFICIELLT KM

I veckan bestämde Smålands Fotbollsförbund att hela vårsäsongen i alla serier stryks. Nu skissar de lokala klubbarna på ett upplägg där samtliga lag i kommunen gör upp i en träningsturnering.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

KM i futsal är kanske lokalfotbollens hetaste dag på året. Nu kan ett inofficiellt KM utomhus vara på väg att bli verklighet. I morgon träffas kommunens åtta lag för ett möte i Södra Vi.

– Vi har kallat alla föreningar till möte i morgon och alla klubbar verkar komma i alla fall. Vi ska kolla på förutsättningarna som finns under de här restriktionerna och vi får se vad vi kommer fram till. Vi från Södra Vi har ett förslag som vi ska presentera, sen får vi se vad de andra tycker, säger Peter Magnusson, tränare i SVIF. 

"Man måste vara lite kreativ"

Förslaget innebär att alla möter alla och att turneringen avgörs mellan 24 april och 7 juni. Det blir fyra matcher per omgång och totalt sju matcher för varje lag.

– Det är tillåtet att spela träningsmatcher enligt Svenska Fotbollsförbundet och Smålands Fotbollsbundet och det skulle bli en träningsserie där alla lag i kommunen möter alla. Kan vi skapa lite matcher får vi ett normalt beteende på träningarna och vi får lite matcher. Sedan vore det intressant för de mindre klubbarna att få möta lite bättre lag.

Ser du några risker med att spela?

– Det är upp till Småland och regeringen att sätta restriktioner och vi får gå efter dem. Kommer det något annat får vi respektera det. Jag tycker att man måste var lite kreativ och hitta lite lösningar. Vi vill skapa något som gagnar fotbollen och ha det så vardagslikt som det går i den situation som vi är i.

Ser du förutsättningar för att spela med publik?

– Just nu är det svårt med publik, men om tre eller fyra veckor kanske det ser annorlunda ut. Vi får ta det dag för dag och se vad vi kommer fram till på mötet.

Hur ser du på att vårsäsongen ställdes in?

– Det får man respektera och det var ganska väntat när förslaget kom.

"Ingen tanke runt det nu"

Peter Magnusson är öppen för andra idéer.

– Vi får se vad det blir för respons imorgon, det är bättre att komma med ett oskrivet blad till mötet. Vi vill göra något för fotbollens skull under krisen och ska försöka hitta någon möjlighet i alla fall.

Kan ni köra även om någon klubb säger nej?

– Jag har ingen tanke runt det nu, vi respekterar alla klubbar och tar förutsättningar utifrån det.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: