Sök

Tuna-spelare förd till sjukhus: ”Han spottar blod”

IFK Tuna tog en poäng hemma mot Åseda, men för Simon Lennartsson slutade dagen på sjukhus. Foto: Linus Johansson

IFK Tuna gjorde en mycket stark insats och spelade 2-2 hemma mot serieledande Åseda. Det överskuggades dock av att Simon Lennartsson hämtades av ambulans efter matchen. – Han har ruskigt ont och spottar blod, säger Tuna-tränaren Michael Milton.

Det var i matchens slutskede som olyckan var framme för Simon Lennartsson. Med ett par minuter kvar av matchen kolliderade han olyckligt med Åsedas målvakt.

– Han sprang ihop med målvakten, det sa pang från båda håll. Det var absolut inte medvetet utan det handlade bara om ren otur, säger Michael Milton.

Vid medvetande

De båda lagen valde, tillsammans med domartrion, att bryta matchen efter olyckan och 30 minuter efter matchslut låg Simon Lennartsson fortfarande kvar på planen i väntan på ambulans.

– Han har riktigt ont i revbenstrakten och spottar blod. Vi ringde efter ambulans tidigt i och med att han spottade blod, det skulle ju kunna vara en skada på lungan. Han ligger helt stilla, men är vid medvetande, berättar Michael Milton.

Sen kvittering

Matchen då? Jo, IFK Tuna gjorde en mycket stark insats mot ett Åseda som innan matchen inte hade tappat en enda poäng. I paus var det bortalaget som ledde med 1-0.

– Vi gjorde en riktigt bra halvlek. Trots underläge kändes det hyfsat när vi gick in till paus.

Redan i den 46:e minuten kvitterade IFK Tuna till 1-1 genom Anton Carlsson. En kvart senare kom 2-1. Ett riktigt snyggt mål där Anton Carlsson spelade fram Victor Gustavsson.

Men säg den glädje som varar. Åseda lyfte upp rejält på slutet och i den 88:e minuten kom 2-2-målet. Och strax därefter kom alltså den otäcka skadan på Simon Lennartsson, som gjorde att matchen bröts några minuter innan full tid.

– Hela laget gjorde en fantastisk insats, berömmer Michael Milton.