Annons:

Sök

Annons:

SVT visar Sveriges matcher från VM-94 i sin helhet

SVT sänder Sveriges samtliga matcher från VM 1994 i sin helhet. Foto: Pixabay

SVT visar Sveriges matcher från VM-94 i sin helhet

Sommaren 1994 är för idrottsintresserade för alltid förknippad med Sveriges bronsmedalj i VM i USA. Nu ger SVT alla fotbollsälskare möjligheten att se Sveriges matcher i sin helhet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Thomas Ravellis straffräddningar, Roger Ljungs mål, obeskrivlig hetta och midsommar i Pontiac Silverdome.

Fotbolls-VM 1994 i USA är något magiskt i svensk fotbollshistoria. Det har skrivits böcker och gjorts dokumentärer om de svenska bronshjältarna och VM-krönikan har nog setts miljontals gånger. 

Nu i coronakrisen, där inga fotbollsmatcher i princip alls spelas, ger Sveriges Television tittarna chansen att se samtliga Sveriges matcher i sin helhet. 

– En sak är säker, vi som upplevde den mytomspunna VM-sommaren 1994 har aldrig glömt den. Ravellis avgörande räddning och Kennet Anderssons målgester är två av många höjdpunkter som etsat sig fast. Nu gör vi en tidsresa på över 25 år och hoppas att många som förtrollades då vill njuta av VM igen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

"Ska bli jätteroligt"

Utöver matcherna blir det också 15 minuters studiosamtal inför varje match, samtal i pausen mellan halvlekarna samt 15 minuters eftersnack. I studion finns både Mats Nyström och Jane Björck – precis som då – tillsammans med SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog.

– Det ska bli jätteroligt att se alla matcher i sin helhet. För det har jag faktiskt aldrig gjort, säger Kennet Andersson, en av bronshjältarna, till SVT Sport.

SVT inleder med Sveriges premiärmatch mot Kamerun på lördag och avslutar med bronsmatchen mot Bulgarien den 3 maj. 

Alla matcher går också att se på SVT Play.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: