Annons:

Sök

Annons:

Lokala klubbens drömbesked – nyckelspelaren flyttar hem:

Hanna Nilsson återvänder till Frödinge/Brantestad efter tre år vid fotbollsgymnasiet i Linköping. Foto: Arkiv

Lokala klubbens drömbesked – nyckelspelaren flyttar hem: "Lite som en nystart"

Frödinge/Brantestad SK kan jubla högt. Efter tre års studier vid fotbollsgymnasiet i Linköping flyttar Hanna Nilsson hem och tar på sig FBSK-tröjan igen. 
– Det känns lite som en nystart för mig, säger Hanna Nilsson.

Annons:

Hösten 2017 flyttade Frödingetjejen Hanna Nilsson till Linköping för att satsa på fotbollen på Fria Läroverken. Hon fullföljde säsongen 2017 med FBSK och gjorde några enstaka matcher 2018.  

Hon tar studenten om en vecka och flyttar därefter hem till Frödinge för jobb och permanent övergång till moderklubben i division 3 där hon blir en nyckelspelare. 

– Jag har inte skrivit över mig till FBSK än. Jag har sedan länge sagt att jag bara kommer spela vårsäsongen i Kenty och höstsäsongen i Frödinge. Att jag ska spela i Frödinge beror delvis på att jag kommer flytta hem nu efter gymnasiet med tanke på jobb och delvis på att jag behöver komma hem och ta det lite lugnt ett tag och bara spela fotboll för att det ska vara kul, säger Hanna Nilsson. 

Hur är känslan att spela i FBSK igen?

– Det känns lite som en nystart och det ska bli jätteroligt att komma tillbaka igen. Det är kul att spela med många av de tjejer som jag spelat flickfotboll med, säger Hanna Nilsson. 

Vittnar om tre lärorika år

Hon är nöjd med att hon valde att flytta iväg för att kunna satsa på fotbollen och ger en bild av tre lärorika år som har utvecklat henne som fotbollsspelare. 

– Att gå fotbollsgymnasium har ökat min spelförståelse och gjort min kropp mer tålig för belastning eftersom att det blir fler träningspass i veckan. Jag har också utvecklat min teknik eftersom att det är mycket individuell träning. 

På grund av sjukdom under stora delar av våren har hon inte haft möjlighet att träna så mycket på sistone.

– Jag behöver träna någon mer gång med Kenty och verkligen få säga hej då på riktigt. Men muntligt är både FBSK och Kenty med på övergången. 

"Välskolad fotbollsspelare"

Huvudtränaren Robin Blomberg är nöjd med att hon återvänder till föreningen.

– Det är självklart en bra förstärkning. Det är en bra person att få in i gruppen och hon är en duktig och välskolad fotbollsspelare med goda ledaregenskaper, säger Robin Blomberg. 

Klubben har ställt in Toyota Cup-matchen mot Vimmerby IF och flyttat premiären mot Tranås/Torpa till den 2 augusti. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: