Annons:

Sök

Annons:

Ett år efter skräckskadan – nu är Nathalie tillbaka i truppen:

Nathalie Johansson är tillbaka efter skräckskadan och är åter i truppen. Foto: Arkivbild

Ett år efter skräckskadan – nu är Nathalie tillbaka i truppen: "Varit en lång väg"

12 maj 2019 skadade Nathalie Johansson knäet illa. Korsbandet var av – men ett drygt år senare är hon tillbaka i VIF:s premiär mot Tinnis.
– Det har varit en lång och tuff väg, säger storskytten.

Annons:

För över ett år sedan drog Nathalie Johansson korsbandet i Vimmerbys hemmamatch mot Sjömarken. Skadan på toppspelaren försämrade självklart VIF:s chanser att klara nytt kontrakt i division 1 avsevärt. 

Vimmerby IF åkte ur och Nathalie Johansson har gått en lång kamp för att bli redo för fotbollsspel igen. När VIF inleder division 2-säsongen mot BK Tinnis i dag är hon åter med i truppen.

– Det känns skönt. Det har varit en lång och tuff väg. Det är skönt att vara på gång igen, även om jag bara spelar några minuter så gör det mycket, säger Nathalie Johansson.

Värst var tiden direkt efter skadan, säger hon.

– Då kunde jag inte göra någonting. Nu har jag kunnat springa och det har varit jobbigt att inte spela, men det har ändå varit lättare. 

Saknat laget

Hon har ännu ingen 90-minutersmatch i benen, men har tränat med laget i cirka två månader.

– Jag sa innan säsongen att jag skulle vara tillbaka till 100 procent till höstsäsongen. Om jag kunde spela något innan var det bara en bonus, men det har gått väldigt bra.

Hon har saknat fotbollen mycket under den här tiden.

– Jag tror att man underskattar fotbollen lite. Bara det här att kunna vara med laget är väldigt skönt. Det är väldigt skönt att få matchkänslan också.

I vilket slag är du?

– Jag kanske kan spela 20-30 minuter. Man måste börja där. Det märks skillnad i tempo före och efter skadan, känner jag. Det handlar om fysiken och snabbheten som man tappar rätt lätt. 

"Kollektivet nyckeln"

Efter degraderingen ifjol lär VIF, om Johansson kan gå för fullt, förstås vara ett lag för toppen.

– Nu efter det här med coronaviruset är alla sugna på att spela. Jag tror att det kan bli bra. Vi har ett ungt lag men några rutinerade som är kvar. Det är en bra blandning och jag tror absolut att vi kan vara i toppen.

Vad blir nycklarna för att tillhöra toppen?

– Det är kollektivet, att vi gör det vi har tränat på. Då tror jag det löser sig. Vi har inte satt något mål så, men jag tänker topp tre i alla fall. Går vi upp är det en bonus. 

Har du lika många mål som tidigare i dig?

– Det tror jag inte, det är nog en bit kvar tills dess.

"Alltid bra"

I premiären väntar som nämnts Tinnis. Ett lag VIF mött många gånger de senaste åren.

– Jag tycker alltid att de är bra när vi möter dem. Det kommer nog bli jämnt, men fokuserar vi på vårt så tror jag att det blir bra.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: