Annons:

Sök

Annons:

Blomberg inför premiären: ”Hela pandemin består av dubbelmoral”

Pernilla Einarsson är tillbaka i FBSK-dressen i år. Foto: Arkivbild

Blomberg inför premiären: ”Hela pandemin består av dubbelmoral”

För två månader sedan ville FBSK-tränaren Robin Blomberg stryka hela säsongen. I kväll går hans lag ut till premiär.
– Det känns rätt kul nu måste jag säga, berättar Blomberg.

Annons:

I början av juni kritiserade FBSK beslutet att kicka igång fotbollssäsongen. Nu har coronaläget förbättrats något i Sverige och Blomberg har en bättre känsla inför kvällens premiär.

– Hela pandemin består av dubbelmoral och det blir fel hur man än gör. Förutsättningarna är inte optimala, men förbunden vill att man kör så då gör vi det. Jag tycker ändå att vi haft väldigt bra förberedelser. Vi har inte haft någon träningsmatch, men det har sett riktigt bra ut på träning senaste veckorna. Vi har gjort vad vi kunnat, säger han. 

 "Så jäkla svårt att säga"

FBSK åkte ur division två förra året och är nu tillbaka i trean. Truppen är i stort sett intakt. Emmy Kallström, Mikaela Degerman och Emma Wessman har lämnat och Evelina Törngren är skadad och borta resten av året. In har Hanna Nilsson och Petra Einarsson kommit.

– Truppen känns ganska likartad faktiskt. Vi har inte satt upp något resultatmål, men med det lag vi har så ska vi vara med i toppen, så enkelt är det.

Hur är känslan i truppen jämfört med förra året?

– Jag märker på tjejerna att det är ganska avslappnat, det är inte samma press i år. Vi har flyttat upp vårt försvarsspel till den här säsongen och är inställda på att ha lite mer boll. Identiteten i den här gruppen är lite full fart framåt. Vi vill spela så.

I vilken division hör ni hemma?

– Det är så jäkla svårt att säga. Den stora omställningen för oss förra året var tiden och den ökade träningsmängden. Det blir en lika stor utmaning om man går upp igen, skillnaden är att man vet vad som krävs. På papperet är det ingen omöjlighet.

Premiärelvan mot Tranås/Torpa B: Pernilla Einarsson ­– Tilda Johansson, Sandra Edlund, Hanna Nilsson, Evelina Bertilsson – Emma Djurstedt, Nettan Lind, Amanda Sundberg, Klara Solberg – Louise Pettersson, Nathalie Strande.

Ersättare: Linn Uhre, Louise Andersson, Anna Danielsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: