Sök

Klar VIF-seger mot Tranås - 10 mål framåt på två matcher

Richard Thuresson klppades om efter att ha gjort 2-0 för sitt Vimmerby mot Tranås. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby IF besegrade Tranås FF i kvällens match i division fyra-fotbollen. 3-0 i halvtid blev till slut 3-1 mot fjolårets kollega i division tre.

I och med segern står nya serieledaren Vimmerby efter två omgångar på maximala sex poäng och imponerande 10-1 i målskillnad. Laget bortaslog IFK Västervik i premiären med 7-0.

VIF inledde starkt hemma på Arena Ceos, och redan efter sju minuter kunde det mycket väl ha stått 2-0, men Niklas Gunnarssons ledningsmål blev avvinkat för offside och strax därefter hade duktige Joakim Storm ett jätteläge.

Strömbom förste målskytt

Efter den starka inledningen jämnade Tranås ut spelet, men efter hemmalagets 1-0-mål i den 24:e minuten (frispark av Niklas Gunnarsson och smart framspelning av Markus Ahl till Ludwig Strömbom) var det i mångt och mycket Vimmerbys match.

Lagen skapade varsin bra chans (miss av Jafr och frilägesräddning av Gustaf Johanson) innan Vimmerbys Richard Thuresson punkterade matchen med två snabba mål.

Två gånger Thuresson

2-0 kom i den 37:e minuten då han direktsköt in bollen med vänstern efter Ludwig Strömboms utflykt på vänsterkanten.

3-0 satte Thuresson sedan 45 sekunder senare efter en jätteblunder av Tranås målvakt, som gav bort bollen till VIF-anfallaren Joakim Storm, som spelade fram Richard Thuresson.

Tranås nära vända

I den andra halvleken försökte Vimmerby bevaka resultatet och positionerna. Men insatsen dög inte alls. Tempot var lågt, passningsspelet slarvigt, skärpan dålig och löpningarna alldeles för få.

Duktige Isak Segersson reducerade för Tranås i den 77:e minuten – ett klassmål mot ett tafatt hemmalag som blev hängande alldeles för högt upp i banan.

Därefter gick Tranås för ytterligare en reducering och skapade flera bra lägen. Bland annat räddade hemma-keepern Gustaf Johansson en nick i sitt högra kryss med tio minuter kvar av matchen, och Tranås brände även ett friläge.

Aldrig riktigt farligt

Tranås, som inte hade spelat match sedan i våras, var det klart bättre laget i andra halvlek, lyfte upp spelet och ökade tempot.

Båda lagen tröttnade dock på slutet, och när VIF väl hade överlevt Tranås värsta forcering var det aldrig riktigt farligt under de sista 7-8 minuterna.

Bäst i Vimmerby var Ludwig Strömbom, Richard Thuresson och Joakim Storm. Plus också till mittbackarna Jakob Johansson och Oskar Bergman, samt målvakten Gustaf Johansson.