Annons:

Sök

Annons:

  • Efter 3-1-segern:

    Rickard Thuresson gjorde två mål i 3-1-segern. Foto: Simon Henriksson

  • Efter 3-1-segern:

Efter 3-1-segern: "Kan mycket bättre spelmässigt"

Två raka segrar. Tio gjorda mål. Ändå är VIF-tränaren Johan Karlsson Törndahl inte helt nöjd med det spelmässiga.
– Spelmässigt kan vi mycket bättre, säger han efter 3-1-segern mot Tranås.

Annons:

Den märkliga coronavåren resulterade i blott en match för Vimmerby IF i seriespelet. 7-0 mot IFK Västervik gav en smakstart på serien – och när det var slut på uppehållet och dags för hemmapremiär på ett relativt folktomt Arena Ceos följde VIF upp med en ny trepoängare.

Vimmerby besegrade Tranås med 3-1 (3-0) och hade bud på fler mål.

– Tre poäng var det viktigaste i kväll, målet var att ta tre poäng och det gjorde vi. Om man tittar på spelet i sig kan vi mycket bättre spelmässigt. Men vi var effektiva i första halvlek och satte matchen där, säger tränaren Johan Karlsson Törndahl. 

"Gör mycket misstag"

Hemmalaget tog ledningen efter 24 minuter då Ludwig Strömbom dök upp på bortre stolpen. 2-0 och 3-0 kom genom den närmast evige målskytten Rickard Thuresson. VIF hade satt sig i en mycket skön sits inför den andra halvleken.

– I andra gör vi mycket misstag. Passningsspelet var inte bra, presspelet var inte bra och vi hade svårt med när vi skulle vara lugna och när vi skulle sätta fart. Vi värderade inte alls bra i andra halvlek. Någonstans är det ändå rättvist tycker jag, säger VIF-tränaren.

Tranås kvitterade med kvarten kvar och skapade sedan en jättechans att reducera ytterligare. Men då stod Gustaf Johansson för en monsterräddning.

– Det var en viktig räddning. Han gjorde en fantastisk räddning vid 1-0 också. Han är en duktig målvakt, konstaterade Karlsson Törndahl. 

"Pressar oss högt"

VIF har, precis som Gullringen, full pott efter två spelade omgångar och mycket fin målskillnad.

– Det är jätteviktigt att få den här starten. Tranås lär också vara med i toppen, så det här var viktigt att vinna när vi slipper möta dem borta. 

Vad måste ni göra bättre, känner du?

– Vi måste ha större lugn och spela mer fotboll. De pressar oss högt, men vi hade lösningar på det men för dålig kvalitet i passningarna, så vi sätter oss själva i skiten. 

Tvingades kliva av

En smolk i glädjebägaren var att Simon Larsson tvingades kliva av tidigt. 

– Vi tappar lite energi i det defensiva spelet när han får gå ut, men "Adde" (Ardijan Mahmutaj) kom in och gjorde det bra. 

Hur är det med Simon?

– Han har lite problem med insidan av knäet. Han vilade i går på träningen, men var överens om att han skulle starta. Han tog en lång löpning och slog ett inlägg och då fick han mer ont. 

Beröm ville Karlsson Törndahl ge till Jakob Johansson, Oskar Bergman, Joakim Storm och Markus Ahl. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: