Annons:

Sök

Annons:

DSK sist ut i serien – här är Nilssons tankar om säsongen

Målvakten Andreas Brodin är en av Djursdalas nyckelspelare i år. Foto: Jakob Karlsson

DSK sist ut i serien – här är Nilssons tankar om säsongen

Alla lag i femman har spelat minst en match – bortsett från Djursdala SK. På lördag går de rödblå ut till klubbens förmodligen senaste premiär någonsin.
– Det har varit ett ryckigt år, men nu ska det bli kul att komma igång, säger tränaren Patrik Nilsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Djursdala har ett intensivt schema direkt där klubbens A- och B-lag lirar hela fem matcher på nio dagar. 

– Det känns som att vi är lite efter i träningen och vi får ha som målsättning att försöka överleva och ta nya tag igen nästa år. Det känns som att vi haft tre försäsonger och det ska bli kul att det sätter igång, säger Patrik Nilsson och fortsätter: 

– För klubben handlar det om att vi håller oss kvar och ser till att spelarna har roligt. Samtidigt är det lite ljug i det, för jag vill vinna varje match. 

"Ska trilla mer boll"

Spelmässigt gör DSK en del förändringar nu när Nilsson delar tränarsysslan med Emil Eklund istället för med Torbjörn Allvin.

– Målsättningen är att vi ska trilla mer boll, vi orkar inte spela som förra året med mycket fram och tillbaka. Vi ska vårda bollen och man ska få göra misstag.

Truppen är Nilsson nöjd med: 

– Det är en bra grupp, men sedan har vi kanske inte samma spets just nu. Vi är ett tajt lag och ger oss inte. Vi mötte Gullringen och fick bara stryk med 5-1 och det visar på moral. Jag försöker trycka in det i alla, att vi ska ska göra vårt absolut bästa och titta på prestaitonen. Det vinner man mycket på i de här serierna. 

Ingen "Bränna" i helgen

Nyckelspelare blir Christoffer Svan och målvakten Andreas Brodin. 

– Svan blir viktig. På målvaktssidan har vi störst konkurrens, men "Dea" står i morgon. Jag tycker att vi har ett brett lag och fler som inte ger sig. Sedan hoppas vi på Daniel "Bränna" Gustafsson, men han är inte med i helgen. 

Vad tror du om serien?

– Hultsfred blir nog ett topplag och Lojal är alltid luriga. Oskarshamn har ett stjärnlag och ska bara vinna. Södra Vi kan bli bra igen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: